За рік митники виявили порушень на понад ₴8 мільярдів

За рік митники виявили порушень на понад ₴8 мільярдів

Працівники Державної митної служби у січні-листопаді 2023 року виявили порушення митних правил із вартістю предметів правопорушень на 8,1 млрд грн.

Про це повідомляє Держмитслужба.

Протягом січня-листопада 2023 року митниці Державної митної служби України виявили 11061 порушення митних правил на суму 8,1 млрд грн, - йдеться в повідомленні.

Вилучено предметів правопорушень на суму понад 735 млн грн. Зокрема: промислових товарів на 532,6 млн грн, продовольчих товарів та сільгосппродукції на 81,1 млн грн, валюти на понад 73 млн грн та транспортних засобів на 48 млн грн.

Безпосередньо митницями розглянуто 3231 справу про порушення митних правил. Застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму майже 105,9 млн грн, з яких стягнуто до Держбюджету суму 73 млн грн.

На розгляд до суду митницями передано 6472 справи про порушення митних правил на суму 5,9 млрд грн. За результатами розгляду справ судами накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму понад 1,94 млрд грн.

Нагадаємо, Українські військові згортають деякі операції через брак іноземної допомоги - Тарнавський

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Фотографувати порушення та отримувати за це гроші: новий законопроект ВР Фотографувати порушення та отримувати за це гроші: новий законопроект ВР
Новий законопроект пропонує платити українцям гроші за фото або відеофіксацію порушення правил дорожнього руху в розмірі 10% від штрафу, який буде складено за цим фактом.
Loading...
Load next