Українські військові згортають деякі операції через брак іноземної допомоги - Тарнавський

Українські військові згортають деякі операції через брак іноземної допомоги - Тарнавський

Українські війська на передовій стикаються з нестачею артилерійських снарядів і згорнули деякі військові операції через брак іноземної допомоги.

Про це агентству Reuters повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський.

Існує проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими (снарядами - ред.) - це 122 мм, 152 мм. Обсяги, які ми маємо на сьогодні, недостатні, враховуючи наші потреби. Тому ми її перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які ставили перед собою, і зменшуємо їх, - заявив він.

Відомо, що "нестача артилерійських снарядів відчувається по всій лінії фронту, а скорочення іноземної військової допомоги впливає на стан справ на фронті".

За словами генерала, росіяни також мають проблеми з боєприпасами, проте не уточнив, які саме. Він зауважив, що виснажені українські війська на південно-східному фронті перейшли до оборони на одних ділянках, але намагаються наступати на інших. Українським бійцям не завадили б резерви для ротації та відпочинку, наголосив Тарнавський.

 На деяких ділянках ми перейшли, а на деяких продовжуємо наступальні дії - маневром, вогнем і просуванням вперед. І готуємо резерви для наших подальших широкомасштабних дій, - заявив генерал, додавши, що всі бригади працюють над тим, щоб дати особовому складу трохи відпочити.

Також він додав, що "всі бригади працюють над тим, щоб дати особовому складу трохи відпочити. Маємо певні труднощі з особовим складом, який є на передовій. Наразів вони не такі свіжі, не такі відпочилі. Кожен командир має мати резерв". Ми маємо багаторічний досвід проведення військових операцій в зимових умовах. Логістика, евакуація та переміщення техніки і особового складу є складними.

За словами Тарнавського, зимові умови - холод, погана видимість і відсутність прикриття з боку дерев, які не мають листя - є викликом для обох сторін.

Росія веде наступ на сході і намагається оточити Авдіївку, за оборону якого відповідає Тарнавський. Він додав, що ситуація в місті змінюється "кожен день і кожну ніч", російські війська регулярно змінюють свою тактику, досягнувши «часткового успіху на деяких ділянках на глибині близько 1,5 - 2 км».

Я вважаю, що ми твердо утримуємо ці лінії сьогодні. Сьогодні ворог тисне на нас своєю чисельністю. Вони ніколи не дбали і не будуть дбати про свій особовий склад, - зауважив генерал.

Нагадаємо, Литва, Швеція та Канада допоможуть Україні у відновленні транспортної галузі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Представники БФ «Відкриті очі» спільно з ОВА передали нашим захисникам комплекти літньої форми Представники БФ «Відкриті очі» спільно з ОВА передали нашим захисникам комплекти літньої форми
На проспекті Свободи не розминулися 2 автівки, а під час спілкування з винуватцем аварії правоохоронці помітили в нього ознаки алкосп’яніння
Loading...
Load next