Гривня сягнула історичного мінімуму: НБУ встановив новий курс

Гривня сягнула історичного мінімуму: НБУ встановив новий курс

Національний банк України оновив офіційний курс гривні до долара, який демонструє ослаблення національної валюти. Тепер 1 долар США коштує 38,0144 гривні.

Про це повідомляє НБУ.

Такий курс встановлює новий історичний мінімум для української національної валюти. Напередодні офіційний курс долара до гривні становив 38,0020, що теж стало рекордом.

Водночас курс євро зменшився у порівнянні з 31 грудня. Тоді він становив 42,2079 гривні за 1 євро, а на 2 січня Нацбанк встановив його у розмірі 42,0059 гривні за 1 євро.

Раніше Міністерство фінансів і представники бізнесу заявляли, що очікують на ослаблення курсу гривні у 2024 році. Зокрема, вони прогнозували 41,4 гривні за долар.

Нагадаємо, з кінця липня 2022 року Нацбанк утримує фіксований офіційний курс гривні на рівні 36,57 гривні за долар. На готівковому ринку цього року курс стабілізувався на рівні до 38 гривень за долар.

Нагадаємо, В Україні зросли мінімальна зарплата та прожитковий мінімум

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Прислухалися до скарг: НБУ змінить дизайн монет номіналом в 1 та 2 гривні Прислухалися до скарг: НБУ змінить дизайн монет номіналом в 1 та 2 гривні
НБУ планує змінити дизайн монет номіналом в 1 і 2 гривні, адаптуючи їх для людей із порушеннями зору та похилого віку.
В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці
В Україні найбільш поширеними в готівковому обігу є банкноти номіналом у 200 гривень, однак при цьому найменше користуються українці банкнотами у тисячу гривень.
Loading...
Load next