Укрзалізниця у лютому перевезла 14,5 мільйона тонн вантажів

Укрзалізниця у лютому перевезла 14,5 мільйона тонн вантажів

АТ «Укрзалізниця» у лютому 2024 року перевезла 14,5 млн т вантажів, що на 30% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Укрзалізниця за підсумками лютого 2024 року перевезла у всіх видах сполучення 14,5 млн т вантажів. Це рекорд від початку повномасштабного вторгнення, на 30% більше, ніж у лютому 2023 року, та на 3% більше рекордного попереднього місяця, - йдеться в повідомленні.

За словами голови правління Укрзалізниці Євгена Лященка, реалізовано всі 100% заявок на вантажоперевезення. Зокрема, для експорту морським коридором було доправлено 7,8 млн т вантажів, з яких 3,3 мл т становлять зернові.

Загалом експорт залізницею у лютому збільшився у порівнянні з минулорічним показником на 53% та в загальній структурі перевезень уже другий місяць поспіль становить 53%. Через припортові станції в лютому 2024 року було перевезено 5,2 млн т вантажів (з яких зернових - 2,8 млн т), а через західні прикордонні переходи — 2,6 млн т (537 тис. т).

У внутрішньому сполученні у лютому було перевезено понад 5,8 млн т, що на 6% більше лютого 2023 року. Імпортні перевезення зросли на 65% до лютого 2023 року й становили 872,4 тис. т.

Нагадаємо, Завтра розпочинаються навчання північних країн НАТО Nordic Response 2024

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ефективне управління: нова угода між Укрзалізницею та Deutsche Bahn Ефективне управління: нова угода між Укрзалізницею та Deutsche Bahn
Вже у 2022 році Deutsche Bahn допоможуть Укрзалізниці у сфері управління пасажирськими перевезеннями.
"Укрзалізниця" відзвітувала про 1,4 млрд збитків за перше півріччя "Укрзалізниця" відзвітувала про 1,4 млрд збитків за перше півріччя
Станом на липень "Укрзалізниця" має 39,1 млрд грн кредитів перед банками. Збитки компанії збільшилися через невиконання планових вантажних перевезень та пасажирських перевезень.
Кабмін призначив новим очільником "Укрзалізниці" ексменеджера Ахметова Кабмін призначив новим очільником "Укрзалізниці" ексменеджера Ахметова
Уряд звільнив з посади керівника "Укрзалізниці" Івана Юрика та натомість призначив нового тимчасового голову правління - ним став колишній менеджер олігарха Рената Ахметова.
Loading...
Load next