Вперше з початку місяця зафіксовано найменше від'ємне сальдо продажу\купівлі валюти

Вперше з початку місяця зафіксовано найменше від'ємне сальдо продажу\купівлі валюти

За оперативними даними Національного банку України, рух безготівкових та готівкових операцій щодо продажу доларової маси, зростав. Стабільне зростання вказує на активні продажі валюти з вівторка по четвер, коли зростання безготівкових валютних операцій купівлі досягали максимуму – з $44,6 млн до $47,1 млн.

У понеділок була зафіксована значна відмінність з тижневими балансами, що є традиційним, з огляду на потребу на початку робочого тижня отримати запаси валюти чи навпаки, мати еквівалентну масу у гривні для господарської діяльності. Тоді продаж безготівки досяг рекордного тижневого показника $96,8 млн, а готівки – $24,1 млн. Однак ринок традиційно стабілізувався з вівторка. 

За тиждень, сальдо продажу і купівлі валюти змінилось втричі – з мінус $28,5 млн до мінус $10,2 млн. Сальдо досягло рекордно збалансованого показника. З початку березня такого показника не було зафіксовано жодного разу, що може свідчити про певну стабілізацію ринку валюти. Проте зростання попиту на купівлю може говорити про ймовірне посилення інфляційного тиску. Водночас зробити висновки можна лише як мінімум з наступного тижня, оскільки тенденції на фінансовому ринку проявляються за два-три тижні.

Нагадаємо, У Молдові прокоментували повідомлення про вибух дрона у військовій частині у Тирасполі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Тепер не потрібно стояти з пачкою грошей біля каси: в Україні нові правила купівлі доларів Тепер не потрібно стояти з пачкою грошей біля каси: в Україні нові правила купівлі доларів
Тепер, щоб купити долари, не потрібно приносити в банк еквівалент цієї суми в гривнях. Іноземну валюту можна придбати за безготівковим розрахунком.
Українці з початку квітня продали на $422 млн більше інвалюти, ніж купили Українці з початку квітня продали на $422 млн більше інвалюти, ніж купили
Чиста пропозиція іноземної валюти з боку населення України з початку квітня склала $ 422 млн, що є максимальним обсягом чистого продажу валюти населенням за останні чотири роки.
Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів Зеленський підписав закон щодо примусової реструктуризації валютних кредитів
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті» № 1381-IX, який парламент ухвалив 13 квітня 2021 року.
Loading...
Load next