НБУ пояснив заборону обмінникам виставляти курси

НБУ пояснив заборону обмінникам виставляти курси

Попит і пропозиція стабілізувалася у безготівковому сегменті валютного ринку після підвищення фіксованого курсу на 25% до 36,6 гривень за долар. Водночас на готівковому ринку курс значно зріс.

Про це заявили Ольга Лобайчук, начальник Управління захисту прав споживачів фінансових послуг НБУ та Олексій Лупін, директор Департаменту відкритих ринків НБУ.

Перманентне підвищення курсу небанківськими установами у готівковому сегменті валютного ринку упродовж минулого тижня може свідчити про спробу заробітку на панічних настроях населення, які самі і провокують підвищенням курсу інколи по кілька разів на день. Саме тому НБУ посилює нагляд за цими установами, - йдеться в публікації.

У НБУ зазначили, що заборона для небанківських установ демонструвати курси валют поза приміщеннями кас є одним із заходів у комплексі дій, що сприятиме зменшенню спекулятивного складника на валютному ринку.

Зокрема, відсутність табло "на кожному кроці" запобігатиме агресивному підштовхуванню населення до користування фінансовими послугами, яких вони можуть насправді не потребувати і за наслідками необдуманого спонтанного користування якими можуть нести фінансові втрати, вважають посадовці регулятора.

Отже, відповідне рішення має зменшити вплив психологічного чинника на обмінний курс, а відтак - сприяти зменшенню коливання на ринку. А комплекс запроваджених заходів сприятиме відповідальнішій участі небанківських фінансових установ на валютному ринку, - повідомили в НБУ.

Нагадаємо, раніше Україна отримає додаткові 350 мільярдів доларів від Канади.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів
Раніше в російському Forbes підрахували, що російські мільярдери втратили $28 млрд за місяць через загрозу вторгнення РФ в Україну.
Тепер не потрібно стояти з пачкою грошей біля каси: в Україні нові правила купівлі доларів Тепер не потрібно стояти з пачкою грошей біля каси: в Україні нові правила купівлі доларів
Тепер, щоб купити долари, не потрібно приносити в банк еквівалент цієї суми в гривнях. Іноземну валюту можна придбати за безготівковим розрахунком.
Loading...
Load next