Уряд схвалив законопроєкт про ратифікацію грантової угоди із Францією на €200 мільйонів

Уряд схвалив законопроєкт про ратифікацію грантової угоди із Францією на €200 мільйонів

Кабінет Міністрів у п'ятницю схвалив проєкт закону про ратифікацію Грантової угоди між урядами України та Франції, яка передбачає залучення € 200 мільйонів на відбудову, а також проєкт відповідного урядового розпорядження.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що ухвалення цих документів необхідне для залучення €200 мільйонів на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури, а також на проєкти у пріоритетних секторах економіки.

На початку червня під час візиту до Парижа ми домовилися із французьким урядом про надання Україні грантів на €200 мільйонів, які підуть на відновлення країни від наслідків збройної агресії росії. Сьогодні ми зробили ще один крок для фіналізації необхідних внутрішніх процедур, - пояснила перша віцепрем’єр-міністерка України - міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, допомога від уряду Франції буде спрямована насамперед на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури в таких секторах, як енергетика, охорона здоров'я, інфраструктура, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, переробка відходів, розмінування, житлове будівництво та цифрові технології.

Тепер урядовий законопроєкт має ухвалити Верховна Рада, а потім - підписати Президент.

Нагадаємо, У Мінфіні заявили про готовність до дискусій щодо підвищення податків

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Київ з Франції прилетіли два вертольоти У Київ з Франції прилетіли два вертольоти
Нові гвинтокрили AIRBUS H125, постачання яких відбувається в рамках угоди між урядом України та урядом Французької Республіки прибули до нашої країни.
Ефективне управління: нова угода між Укрзалізницею та Deutsche Bahn Ефективне управління: нова угода між Укрзалізницею та Deutsche Bahn
Вже у 2022 році Deutsche Bahn допоможуть Укрзалізниці у сфері управління пасажирськими перевезеннями.
"Укргазбанк" розпочав співпрацю з найбільшим приватним банком ОАЕ Mashreq bank: сума угод складає 35 млн доларів "Укргазбанк" розпочав співпрацю з найбільшим приватним банком ОАЕ Mashreq bank: сума угод складає 35 млн доларів
"Укргазбанк" розпочав співпрацю з одним із лідерів на банківському ринку ОАЕ Mashreq bank і вже здійснив перші угоди зі структурованого торговельного фінансування.
Loading...
Load next