У Міноборони анонсували запуск застосунку "Ветеран+"

У Міноборони анонсували запуск застосунку "Ветеран+"

Міністерство оборони працює над створенням мобільного застосунку "Ветеран+". Це сервіс з надання державою послуг ветеранам російськао-української війни.

Про це повідомляє міністр оборони України Рустема Умєрова під час Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Ветерани. Єдність".

За його словами, Міноборони ініціює два масштабні інфраструктурні проекти для реінтеграції ветеранів у цивільне життя.

Розуміємо, що повернення до мирного життя після бойових дій - це непростий процес, саме тому Міністерство створило управління психологічної підтримки, яке займається реінтеграцією у мирне життя. Зараз ми запускаємо два важливі інфраструктурні проекти. Перший - це реконструкція військових госпіталів. Наша мета - реконструювати госпіталі у 12 містах протягом двох найближчих років, - сказав Умєров.

Як розповів міністр, перша черга реконструювання військових госпіталів буде у Дніпрі, Одесі, Харкові, Києві та Вінниці, а друга - у Житомирі, Луцьку, Львові, Полтаві, Рівному, Хмельницькому та Хмільнику.

До того ж планується покращення української військової медицини завдяки західним партнерам.

Другий важливий проєкт - безбар'єрність. Він буде реалізований разом з громадами. Ми хочемо, щоб кожне місто, незалежно від його розміру, стало безбар'єрним. Наша мета - створити рівні можливості для всіх без фізичних, соціальних та інформаційних бар'єрів, що дозволить ветеранам комфортно інтегруватися у цивільне життя. Найближчим часом ми представимо цей масштабний та амбітний проект і почнемо його реалізацію, - додав Умєров.

Також, за його словами, наразі триває робота над створенням застосунку "Ветеран+". Над проектом працює декілька міністерств.

Наш наступний крок, разом з іншими міністерствами - це застосунок "Ветеран+". Це сервіс із надання державою послуг ветерану. Він вже в роботі, і ми застосовуємо тут найкращий міжнародний досвід. Ми хочемо створити програми реабілітацій та підтримки військових, які присутні в країнах G7 та G20. Наші міжнародні партнери готові підтримати нас у цьому, - наголосив глава Міноборони.

Нагадаємо, В Україні розпочали другий етап тестування освітнього застосунку "Мрія"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Loading...
Load next