Світовий банк схвалив $415 мільйонів на підтримку освітньої сфери в Україні

Світовий банк схвалив $415 мільйонів на підтримку освітньої сфери в Україні

Світовий банк схвалив новий системний проєкт в Україні LEARN з обсягом фінансування 415 млн доларів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Рада директорів Світового банку схвалила новий системний проєкт в Україні з використанням фінансового інструменту “Програма кредитування з прив’язкою до результатів, Program-for-results» (PforR)” — “Підвищення доступності та стійкості освіти в умовах кризи в Україні” (LEARN). Доступний обсяг фінансування за проєктом LEARN становить 415 млн доларів США, - зазначили у відомстві.

Зазначається, що проєкт має на меті покращити умови для викладання та навчання, що реалізуються коштом субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, та забезпечити учням, учителям та шкільному персоналу доступ до безпечних для очного викладання і навчання умов.

Підписання угоди за проєктом має відбутись у вересні. До кінця року за результатами досягнення попередньо визначених показників Україна зможе отримати $200 млн до загального фонду державного бюджету.

Відповідальним виконавцем проєкту PforR LEARN у нагляді та координації є Міністерство фінансів України. Водночас Міністерство освіти і науки відповідатиме за впровадження проєкту, його моніторинг та оцінку.

Нагадаємо, У серпні Україна отримала $8,4 мільярда зовнішньої підтримки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next