100 загиблих та 4000 поранених - наслідки катастрофи у Бейруті

100 загиблих та 4000 поранених - наслідки катастрофи у Бейруті
Вчора надвечір у Бейруті сталась масштабна катастрофа, яку за наслідками вже прирівнюють до вибухів у Хіросімі. Дві потужні хвилі вибухів сколихнули місто.

Вчора надвечір у Бейруті сталась масштабна катастрофа, яку за наслідками вже прирівнюють до вибухів у Хіросімі.

Дві потужні хвилі вибухів сколихнули місто. Пролунали вони у місцевому порту, де розміщувався склад з піротехнікою.

Внаслідок катастрофи, за останньою інформацією, встановлено близько чотирьох тисяч поранених з різним ступенем важкості та щонайменше 100 людей загинули. На відео очевидців можна побачити руйнівні наслідки інциденту.

Ліванський уряд доручив розслідувати остаточні причини вибуху впродовж 5 днів.

На жахливу трагедію вже відреагував український президент Володимир Зеленський. Гарант висловив глибокі співчуття рідним та близьким загиблих, а також побажав швидкого одужання пораненим.

"Глибоко шокований новинами про страшні вибухи в Бейруті та велику кількість жертв", – написав президент у Twitter.

Відреагували на події й в МЗС України: закликають українців, які потрапили у цю надзвичайну ситуацію, та всіх, хто має будь-яку інформацію про постраждалих громадян України, звертатися на цілодобові «гарячі лінії» посольства у Лівані: +961 5921 668, або МЗС +380 44 238 16 57

Наразі посольство України в Лівані звернулося з проханням повідомити про постраждалих, аби з’ясувати чи є серед них громадяни України. 

Нагадаємо, що на Жидачівщині через спалювання сухостою згоріла пшениця. У селі Букавина пожежа знищила пшеницю на площі 800 кв.м. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next