Японія висловлює стурбованість щодо зміцнення військової співпраці Китая з рф

Японія висловлює стурбованість щодо зміцнення військової співпраці Китая з рф

Японія висловила стурбованість військовою співпрацею росії та Китаю в Азії. Представники Японії вважають, що ці дві країни намагаються зміцнити спільні військові навчання.

Про це заявив міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі під час пресконференції, передає АР.

Виступаючи на зустрічі міністрів закордонних справ країн Європи та Індо-Тихоокеанського регіону у Швеції, Хаясі сказав, що війна росії в Україні "похитнула саму основу міжнародного порядку" і має зіткнутися з єдиною відповіддю міжнародної спільноти.

Інакше аналогічні проблеми виникнуть в інших регіонах, і чинний порядок, який лежить в основі нашого миру та процвітання, може бути докорінно підірваний, — сказав Хаясі.

Хаясі звинуватив Пекін у "продовженні та активізації своїх односторонніх спроб" змінити статус-кво у Східному та Південнокитайському морях силою та нарощування воєнних дій навколо Тайваню.

Крім того, Китай і росія зміцнюють свою військову співпрацю, включаючи спільні польоти бомбардувальників і спільні військово-морські навчання на околицях Японії. Після агресії росії проти України ситуація з безпекою тут, у Європі, і ситуація з безпекою в Тихому океані нероздільні, - додав міністр.

Нагадаємо, В Америці знайшли 400-річний скелет одного з перших колоністів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next