СБУ викрила контрабанду на понад 11 мільйонів гривень

СБУ викрила контрабанду на понад 11 мільйонів гривень
Служба безпеки України затримала міжнародних контрабандистів, які вивозили бурштин через аеропорти "Львів" та "Бориспіль". Під час обшуків за місцями проживання у них було вилучено 1300 кг бурштину та понад 170 кг готових виробів.

Для нелегального вивезення обробленої продукції за кордон кнтрабандисти використовували "маршрути" через аеропорти "Бориспіль" і "Львів", а також користувались міжнародною поштою за підробленими документами.

Про це повідомляє СБУ.

" Незаконний бізнес організував громадянин однієї з країн Південного Кавказу. До нього він залучив, зокрема, 7-х мешканців Рівненської області, які скуповували у місцевих старателів нелегально видобутий бурштин " - йдеться у повідомленні.

 

Зазначимо, що  частини придбаної продукції злочинці виготовляли ювелірні прикраси на замовлення іноземних клієнтів. Для обробки камінню вони використовували одне з приватних підприємств у Рівненькій області.

До того ж, у злочинців вилучили декілька партій контрабандних товарів. Наразі правоохоронці продовжують проводити розслідування.

Проти контрабандистів відкрито кримінального провадження за частиною 2 статті  240 - Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину Кримінального кодексу України. Також накладено арешт на вилучене майно. 
 

 

Читайте також
На Волині контрабандисти гелікоптером переправляли сигарети через кордон (фото) На Волині контрабандисти гелікоптером переправляли сигарети через кордон (фото)
Правоохоронців СБУ викрили міжрегіональних контрабандистів, які незаконно переправляли гелікоптером сигарети на загальну суму до 30 тисяч доларів щодня.
СБУ ліквідувала канал контрабанди до РФ СБУ ліквідувала канал контрабанди до РФ
Майже 20 кг вибухової речовини перевозили у пасажирському автобусі.
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
Loading...
Load next