Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності

Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.

СБУ перевіряє всю інформацію, яка може становити загрозу національній безпеці України, через це і перевела своїх співробітників у всіх регіонах країни у режим підвищеної готовності. Про це повідомляє інформаційне агенство "Укрінформ" із посиланням на слова речника Служби Безпеки Артема Дехтяренка.

" СБУ постійно моніторить, аналізує та перевіряє всю інформацію, яка може свідчити про загрози державній безпеці України. Ми адаптуємо свою роботу залежно від актуальних викликів часу. При цьому значна її частина може бути непублічною. Це – одна зі специфіки служби. Також налагоджена системна комунікація і співпраця з колегами по силовому блоку, котрі згідно з законом відповідають кожен за свій напрям", - сказав Дехтяренко.

Зокрема, через військову загрозу з боку Російської Федерації територіальній цілісності та національній безпеці України, такі агресивні дії спонукають Службу безпеки України до адекватних заходів протидії.

"На сьогодні співробітники СБУ у всіх областях, а не тільки у прикордонних, переведені у режим підвищеної готовності. Посилено контррозвідувальну та оперативно-розшукову складові діяльності Служби. У більшості областей країни СБУ уже проводить чи невдовзі заплановані масштабні антитерористичні навчання. Тому ще раз підкреслюємо: СБУ цілодобово докладає усіх зусиль, щоб українці були максимально захищеними", - зазначив речник СБУ.

Додамо також, що Артем Дехтяренко зазначив, що Росія зараз проводить інформаційні спецоперації з метою поширення панічних настроїв в українському суспільстві, а також може провокувати акції протесту і заворушення.

Нагадаємо, що від 14 квітня Служба Безпеки України розпочала масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону. Триватимуть навчання службовців до кінця травня цього року.

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії
Росія також відправила в Чорне море два великі десантні кораблі Північного флоту. "Олександр Отраковський" та "Кондопога" в суботу пройшли Босфор та увійшли в акваторію Чорного моря.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Loading...
Load next