СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією

СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.

Навчання СБУ проводитимуть по всій території Харківської області, проте особливу увагу зосередять саме на прикордонних районах, які межують з Російською Федерацією. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Зокрема навчання розпочнуться сьогодні, 14 квітня та триватимуть до кінця травня цього року. СБУ попередило органи місцевого самоврядування про заплановані навчання і вони надають повне сприяння правоохоронцям.

 "Навчання проходитимуть в умовах максимально наближених до реальних, у тому числі з використанням бойової вогнепальної зброї, військової техніки і радіотехнічних засобів",- зазначив керівник Координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Харківській області Роман Дудін.

Зазначимо, що окрім працівників Служби безпеки України, у планових навчаннях візьмуть участь також підрозділи Нацгвардії, Нацполіції, прикордонної служби, Військової служби правопорядку, Харківської обласної прокуратури та інші члени Координаційної групи Антитерористичного центру.

"У межах навчань передбачено проведення обмежувальних заходів на окремих територіях, можливість перевірки документів громадян, догляду автомобільного транспорту. Тому СБУ просить громадян мати при собі документи, що посвідчують особу", - повідомляють у пресслужбі органі, який забезпечує державну безпеку України.

Нагадаємо, що нещодавно на Харківщині розвідка СБУ заблокувала канал, яким до російських оборонних підприємств незаконно постачали українські запчастини до військової техніки. Зокрема, товари потрапляли до країни-агресора під виглядом цивільних.

Читайте також
Росія стягує свої війська для того, аби Україна визнала окупацію Донбасу Росія стягує свої війська для того, аби Україна визнала окупацію Донбасу
В Офісі Президента назвали головну мету стягування військ Російської Федерації до українсько-російських кордонів. Цим самим Росія намагається змусити українську владу визнати незаконну окупацію частини Донецької і Луганської областей.
Росія  з 23 квітня почне відводити свої війська від українських кордонів Росія з 23 квітня почне відводити свої війська від українських кордонів
Вже від завтра, 23 квітня, Російська Федерація завершує військові навчання у Південному та Західному військових округах, що поблизу кордону з Україною.
Loading...
Load next