Військовий катер США зайшов у Чорне море, Росія тим часом відправляє свою "Москву"

Військовий катер США зайшов у Чорне море, Росія тим часом відправляє свою "Москву"
Патрульний катер берегової охорони Сполучених Штатів Америки "Hamilton" сьогодні, 27 квітня увійшов в акваторію Чорного моря. Планується, що він буде підтримувати американських союзників та партнерів України у Чорноморському регіоні.

Однак після того, як американський військовий катер увійшов у води Чорного моря, в Росії одразу ж оголосили навчання і відправили у море свій крейсер "Москву". Про це повідомляє пресслужба Шостого флоту США. 

"Катер національної безпеки класу Legend USCGC Hamilton (WMSL 753) пройшов у Чорне море на підтримку союзників і партнерів по НАТО 27 квітня 2021 року", - йдеться у повідомленні флоту.

Зазначимо, що востаннє катер берегової охорони USCGC Dallas перебував у водах Чорного моря у 2008 та 1995 роках. Зокрема Росія своєю чергою відреагувала на введення американського військового катера й як повідомляє російський "Інтерфакс" російський флот також відправив у Чорне море свій ракетний крейсер "Москва". Як повідомляється у Чорному морі крейсер проведе комплекс бойових навчань та спільних маневрів з кораблями Чорноморського флоту та вертольотами Морської авіації.

Нагадаємо, що нещодавно Російська Федерація перекрила акваторію Чорного моря у трьох районах поблизу окупованого Криму, цим самим закривши доступ іншим іноземним суднам. Обмеження діють від 24 квітня і до 31 жовтня цього року.

Читайте також
Росія закрила доступ іноземним кораблям у води Чорного моря Росія закрила доступ іноземним кораблям у води Чорного моря
Російська Федерація перекрила акваторію Чорного моря у трьох районах поблизу окупованого Криму, цим самим закривши доступ іншим іноземним суднам.
Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму
Російські літаки "долітались" до Криму. Український суд за клопотанням прокуратури АР Криму та міста Севастополя арештував 12 літаків російського авіаперевізника який здійснював польоти до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".
Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання" Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання"
Катери Каспійської флотилії Російської Федерації почали міжфлотський перехід в Чорне море. Їхні військові запевняють, що кораблі братимуть участь в рамках так званих навчань.
Loading...
Load next