Росія закрила доступ іноземним кораблям у води Чорного моря

Росія закрила доступ іноземним кораблям у води Чорного моря
Російська Федерація перекрила акваторію Чорного моря у трьох районах поблизу окупованого Криму, цим самим закривши доступ іншим іноземним суднам.

Російські кораблі призупинила дію права на мирний прохід для іноземних військових кораблів та інших суден в трьох районах Чорного моря поблизу окупованого Криму. Обмеження діятимуть від сьогодні, 24 квітня і до 31 жовтня цього року.

Про це повідомляє російське видання "РИА Новости" із посиланням на Управління навігації і океанографії Міноборони РФ.

Відповідно до розпорядження Міноборони Росії на цей час будуть закритими ділянки уздовж узбережжя між Севастополем і Гурзуфом, район біля берегів Керченського півострова та ділянка біля західної частини захопленого Росією Криму. Російська Федерація пояснює свої дії черговими навчаннями.

"Всі зони, доступ в які для іноземних кораблів тепер закритий, знаходяться всередині територіальних вод Росії", - повідомляє російське видання.

Зокрема про відповідне рішення стало відомо ще 16 квітня, однак лише сьогодні о 21:00 воно вступить в дію.

Нагадаємо, що у Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.

Читайте також
Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання" Росія перекидає свої бойові кораблі у Чорне море на "навчання"
Катери Каспійської флотилії Російської Федерації почали міжфлотський перехід в Чорне море. Їхні військові запевняють, що кораблі братимуть участь в рамках так званих навчань.
Військовий катер США зайшов у Чорне море, Росія тим часом відправляє свою "Москву" Військовий катер США зайшов у Чорне море, Росія тим часом відправляє свою "Москву"
Патрульний катер берегової охорони Сполучених Штатів Америки "Hamilton" сьогодні, 27 квітня увійшов в акваторію Чорного моря. Планується, що він буде підтримувати американських союзників та партнерів України у Чорноморському регіоні.
У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії
Росія також відправила в Чорне море два великі десантні кораблі Північного флоту. "Олександр Отраковський" та "Кондопога" в суботу пройшли Босфор та увійшли в акваторію Чорного моря.
Loading...
Load next