Бізнес на коронавірусі: в Україні правоохоронці викрили чергову схему підробки ПЛР-тестів

Бізнес на коронавірусі: в Україні правоохоронці викрили чергову схему підробки ПЛР-тестів
Зловмисники змовились із приватними медичними закладами і разом "якісно" підробляли результати тестів, із внесенням інформації у додаток "Дій вдома".

Правоохоронцям Служби безпеки вдалось встановити, що київські зловмисники розмістили рекламу на онлайн-ресурсах про організацію видачі термінових довідок із негативними результатами тестів. Вартість "фальсифікаційних послуг" коливалась залежно від терміновості видачі довідки та сягала до 1 тисячі гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Послугу пропонували українським громадянам, які повернулись із-за кордону для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції", - йдеться у повідомленні.

Зокрема зловмисники співпрацювали із декількома київським медичними лабораторіями, фальсифікаційними послугами яких вже встигло скористатись декілька сотень українців, які здавати ПЛР-тести у цих клініках. Також під час обшуків працівникам СБУ вдалось вилучити документацію, зокрема, касові книги та квитанції, сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів та інші матеріали, які вказують на причетність зловмисників до незаконної діяльності.

Наразі тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за статтями 190 - Шахрайство та  366 - Службове підроблення Кримінального кодексу України.

Читайте також
У Києві ліквідували підпільну «типографію», де підробляли довідки про військову непридатність (фото) У Києві ліквідували підпільну «типографію», де підробляли довідки про військову непридатність (фото)
Пакет фальшивих документів оцінювали у розмірі від 800 до 2 тис доларів, в залежності від термінів їх оформлення.
У Києві лікарі-хабарники «заробляли» на померлих від COVID-19 У Києві лікарі-хабарники «заробляли» на померлих від COVID-19
Поліція затримала на хабарі завідувача патологоанатомічним відділенням та лікаря однієї зі столичних лікарень. Вони «заробляли» на видачі тіл померлих від COVID-19.
Loading...
Load next