У Києві ліквідували підпільну «типографію», де підробляли довідки про військову непридатність (фото)

У Києві ліквідували підпільну «типографію», де підробляли довідки про військову непридатність (фото)
Пакет фальшивих документів оцінювали у розмірі від 800 до 2 тис доларів, в залежності від термінів їх оформлення.

У результаті слідчо-оперативних дій Служби безпеки у Києві нейтралізовано злочинну групу, яка займалась незаконним переправленням за кордон українських громадян призовного віку.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу СБУ.

Зловмисники пропонували своїм клієнтам підроблені посвідчення військовозобов’язаних та довідки про непридатність до військової служби. За даними слідства, для серійного виготовлення підробок учасники схеми використовували типографський цех афілійованої комерційної структури.

Фото: СБУ

Пакет фальшивих документів вони оцінювали у розмірі від 800 до 2 тис доларів, в залежності від термінів їх оформлення.

Встановлено, що протиправну діяльність організували двоє мешканців столиці. Для пошуку клієнтів вони створили спеціалізовану інтернет-платформу, де пропонували свої «послуги». Розрахунок за них отримували на власні банківські картки, а підробки відправляли «замовникам» через сервіси поштового зв’язку, - зазначили в СБУ.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили бланки військово-облікових документів, фальшиві довідки військкоматів і мобільні телефони з доказами злочинних дій.

Фото: СБУ

За матеріалами СБУ обом організаторам схеми повідомлено про підозру.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео) СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео)
Співробітники Служби безпеки України провели спецоперацію із затримання чотирьох учасників злочинного угруповання на Одещині.
Бізнес на коронавірусі: в Україні правоохоронці викрили чергову схему підробки ПЛР-тестів Бізнес на коронавірусі: в Україні правоохоронці викрили чергову схему підробки ПЛР-тестів
Зловмисники змовились із приватними медичними закладами і разом "якісно" підробляли результати тестів, із внесенням інформації у додаток "Дій вдома".
Loading...
Load next