На Чернігівщині внаслідок отруєння грибами померли 7-місячний хлопчик та 5-річна дівчинка

На Чернігівщині внаслідок отруєння грибами померли 7-місячний хлопчик та 5-річна дівчинка
У реанімації Чернігівської дитячої обласної лікарні 2 травня помер 7-місячний хлопчик, який отруївся грибами-строчками, які виділяють токсини. Напередодні, 30 квітня від такого ж діагнозу померла його 5-річна сестра.

Гриби додому принесла мати, яка й приготувала їх та нагодувала ними усю сім‘ю. Окрім двох померлих дітей, в реанімацію з отруєнням також потрапили ще 2 дітей родини, повідомляє Суспільне із посиланням на слова головного лікаря Чернігівської дитячої обласної лікарні Олександр Карета.

7-місячний хлопчик Віктор помер від того, що токсини отруїли організм, у нього перестали працювати внутрішні органи. З 27 квітня дитина перебувала у важкому стані під апаратом ШВЛ. Зокрема його 5-річна сестра Аліна померла також від отруєння, однак дівчинка померла внаслідок того, що у неї відмовила печінка.

Зазначимо, що ця багатодітна родина з 2012 року перебуває на обліку соцслужб. Мати померлих дітей, Євгенія Алексієнко, знову вагітна – вже шостою дитиною.

Нагадаємо, що медики наголошують, що дітям до 14 років взагалі не рекомендовано вживати в їжу гриби, а в цьому випадку, зважаючи на тяжкість отруєння, йдеться про отруйні гриби.

Читайте також
У Дніпрі померла 11-річна дівчинка, яка мала ускладнення після COVID-19 У Дніпрі померла 11-річна дівчинка, яка мала ускладнення після COVID-19
У Дніпропетровській обласній дитячій лікарні померла 11-річна пацієнтка, яка раніше хворіла на коронавірус. 
Згорів живцем: 16-річний хлопець загинув на даху потяга, намагаючись зробити селфі (фото) Згорів живцем: 16-річний хлопець загинув на даху потяга, намагаючись зробити селфі (фото)
Поліція Чернігівщини розслідує трагічну смерть 16-річного хлопця на залізниці.
На весіллі в Італії загинув 3-річний український хлопчик На весіллі в Італії загинув 3-річний український хлопчик
Під час весільної забави у Італії загинула 3-річна дитина з України. Хлопчик впав у невеличкий басейн з водою та потонув.
Loading...
Load next