В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)

В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.

До складу злочинного угрупування, яке заробляло на світовій COVID-пандемії входили громадяни України, РФ, Нігерії та Сьєрра-Леоне, повідомляє пресслужба СБУ.

"Скориставшись інформаційним приводом, що американська компанія Pfizer офіційно почала поставки в Україну, шахраї вирішили на цьому заробити. У мережі Інтернет вони розмістили рекламу щодо функціонування підприємств, зареєстрованих на території України, що начебто мають можливість поставляти вакцину від Pfizer", - йдеться у повідомленні СБУ.

Злочинці надавали потенційним покупцям підроблені гарантійні листи від українських банків для переведення коштів, аби "клієнти" могли здійснювати оплату за фейкову вакцину. Зазначимо, що вартість однієї підробленої вакцини становила 250 доларів і як вдалось з'ясувати правоохоронцям передплати від "клієнтів" здійснювались на тисячі доларів США.

Зокрема здебільшого клієнтами злочинців були люди, які проживали на території Російської Федерації та Індії - саме туди була націлена їхня таргетована рекламна кампанія.

"Таким чином, СБУ не дала зловмисникам дискредитувати Україну в очах американської компанії Pfizer. Відповідно до політики американської компанії "Пфайзер Продактс Інк" приставки вакцини проти COVID-19 здійснюється виключно за контрактами, укладеними між компаніями групи Pfizer та державою", - зазначають у Службі безпеки України.

Зазначимо, що поставки від американської компанії, яка є виробником вакцини проти коронавірусу Pfizer здійснюються відповідно до переважних каналів поставки та конкретно до визначених державою місць вакцинації.

Читайте також
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото) У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)
Діяльність черкаської ботоферми була спрямована на дестабілізацію ситуації в країні та поширення пропаганди. Також інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти України.
СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили факти цілеспрямованого розповсюдження російськими спецслужбами шкідливого програмного забезпечення.
Loading...
Load next