Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину

Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.

Ув’язненого в Росії українця Геннадія Лимешка примусово щепили російською вакциною, яка не є визнаною Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Через це стан здоров'я політв'язня значно погіршився після щеплення від COVID-19 - у нього тахікардія та сильний головний біль. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Працівники виправної колонії "ФКУ ИК-6 УФСИН России по Ставропольскому краю", де утримується Геннадій, погрожуючи поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, змусили підписати згоду на щеплення, - наголосила омбудсмен.

Окрім цього Денісова заявила, що адміністрація установи відмовила Лимешку в наданні медичної допомоги після того, як його стан погіршився. Через це омбудсмен просить  уповноважену з прав людини в РФ Тетяну Москалькову вжити відповідних заходів із метою відновлення прав Лимешка, а саме - посприяти у здійсненні повного медичного обстеження, за результатами якого надати українцю кваліфіковану медичну допомогу.

Зауважимо, що Денісова не уточнила, якою ж саме вакциною щепили Геннадія. Зокрема, у Росії для вакцинації від COVID-19 використовують препарати власного виробництва, які не визнані ВООЗ, найвідоміший із них – це "Спутнік V".

Нагадаємо, що у 2018 році українця Лімешка незаконно засудили до восьми років колонії в Росіїйської Федерації за "незаконне виготовлення, перевезення та зберігання боєприпасів і вибухових речовин". "Суд" у Судаку засудив його до 8 років позбавлення волі.

Справа Лимешка, який раніше воював добровольцем на Донбасі, а згодом у складі ЗСУ, відома як справа "українських диверсантів" в окупованому Криму.

Читайте також
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото) Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото)
В окупованому Криму російські силовики провели обшуки в п’яти будинках кримськотатарських активістів та затримали п'ять осіб. Серед них був й багатодітний батько.
В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото) В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.
Loading...
Load next