Український літак не зміг здійснити посадку в Тель-Авіві, через атаку Сектора Гази на Ізраїль (відео)

Український літак не зміг здійснити посадку в Тель-Авіві, через атаку Сектора Гази на Ізраїль (відео)
Літак української авіакомпанії МАУ не зміг здійснити посадку у аеропорту Тель-Авіва імені Бен Гуріона, внаслідок обстрілу зі сторони Сектора Гази.

Літак авіакомпанії Міжнародних Авіаліній України так і не дочекався дозволу на посадку у аеропорті Тель-Авіва. Адже ввечері 11 травня він опинився під обстрілом, тому український літак скерували на Кіпр, повідомляє The Times of Israel. 

Зокрема портал Aviastop зазначає, що український літак кампанії МАУ намотував кола поблизу узбережжя Ізраїлю. 

"Усе через ракетну атаку із Сектору Газа на Тель-Авів. Літак з Києва саме заходив на посадку, коли почався обстріл", - йдеться у повідомленні.

Літак МАУ, що летів з Києва до Тель-Авіва, був змушений сісти на Кіпрі у Ларнаці. Інші рейси, які повинні були здійснити посадку в аеропорті Тель-Авіва також направили в сусідні країни. 

Зазначимо, що столиця Ізраїлю ввечері 11 травня зазнала атаки зі сторони Палестини. Через це тимчасово не працює місцевий аеропорт, розташований поблизу Тель-Авіва. Вночі у будівлі летовища також проходила евакуація людей з будівлі та лунали сирени.

Нагадаємо, що конфлікт розпочався внаслідок запеклого протистояння між ізраїльською поліцією і палестинцями, яке тривало всю ніч на Храмовій горі. Згодом 10 травня сутички знову відновились, проте цього разу вже у Єрусалимі на території мечеті Аль-Акса, напередодні ходи, присвяченої черговій річниці переходу міста під контроль Ізраїлю після Шестиденної війни. 

Проте ситуація між Палестиною та Ізраїлем загострилася в неділю, 10 травня. З того часу ісламське угрупування "Хамас" з Сектора Гази випустив по Ізраїлю понад 600 ракет, поранивши кількох людей. У відповідь ізраїльські військові завдали удару по об'єктах у Секторі Гази. У результаті загинули 20 людей, серед яких 9 дітей.

אבל כתוב "שלום" על המטוס בשלוש שפות...למה ככה?#TLV pic.twitter.com/CXVRuKt75m

— IsrairPilots (@IsrairPilots) May 11, 2021
Читайте також
Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ
Українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною.
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
У Ірані намагались приховати те, що український літак МАУ збили навмисно У Ірані намагались приховати те, що український літак МАУ збили навмисно
Іранська влада одразу знала, що український пасажирський літак МАУ поблизу Тегерану збили невипадково - це зробили навмисно. Зокрема ця інформація довго приховувалась від усього світу.
Loading...
Load next