«Хезболла» випустила по Ізраїлю близько 100 ракет

«Хезболла» випустила по Ізраїлю близько 100 ракет

Ліванське угрупування "Хезболла" у вівторок вранці випустило понад сотню ракет по ізраїльських військових об'єктах, що стало одним із найбільших обстрілів Ізраїлю від початку війни 7 жовтня.

Про це повідомляє Times of Israel. 

Ракетний обстріл став відповіддю на ізраїльський удар по ліванському місту Баальбек пізно ввечері в понеділок, в результаті якого загинула одна людина, йдеться в заяві підтримуваної Іраном "Хезболли". За даними ЦАХАЛу, авіаудари в ніч на понеділок в районі Баальбеку були націлені на об'єкти, що належать "повітряному підрозділу" "Хезболли".

Баальбек, район, який у минулому вважався опорним пунктом "Хезболли", знаходиться майже за 100 кілометрів від ізраїльського кордону.

Пізніше в понеділок ЦАХАЛ заявив, що винищувачі завдали удару по трьох ракетних установках на півдні Лівану, які використовувалися для обстрілу північного Ізраїлю. Також ЦАХАЛ заявив, що їхні винищувачі завдали ударів по будівлях і об'єктах інфраструктури, що використовуються "Хезболлою" в південних районах Лівану Айта-аш-Шаб і Накура.

ЦАХАЛ заявив, що удари були нанесені у відповідь на нещодавній запуск "Хезболлою" начинених вибухівкою безпілотників у напрямку Голанських висот.

Через кілька годин після ударів, у вівторок вранці, за повідомленням ЦАХАЛу, з території Лівану по північному Ізраїлю було випущено близько 70 ракет.

За цим послідували ще 30 ракет, випущених по Голанських висотах, але ракети впали на відкритій місцевості, повідомили в армії.

Повідомлень про руйнування чи поранення не надходило, а на відеозаписах видно, що деякі снаряди були перехоплені системою протиповітряної оборони "Залізний купол". 

Нагадаємо, Митники з початку року виявили порушень на ₴4,2 мільярда

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Український літак не зміг здійснити посадку в Тель-Авіві, через атаку Сектора Гази на Ізраїль (відео) Український літак не зміг здійснити посадку в Тель-Авіві, через атаку Сектора Гази на Ізраїль (відео)
Літак української авіакомпанії МАУ не зміг здійснити посадку у аеропорту Тель-Авіва імені Бен Гуріона, внаслідок обстрілу зі сторони Сектора Гази.
Loading...
Load next