На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України

На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України
Правоохоронці Служби безпеки України затримали інтернет-агітатора, який закликав змінити межі української території та відокремити Закарпатську область від України.

СБУ викрила та заблокувала діяльність інтернет-агітатора та жителя Закарпаття, який закликав до зміни державних кордонів і повалення влади, повідомляє пресслужба відомства у Facebook.

За попередніми даними слідства СБУ, мешканець Закарпаття поширював у соціальних мережах деструктивні дописи із закликами до захоплення влади в країні. Зокрема, зловмисник закликав українців підтримати відділення Закарпаття від України.

"Ініційована Службою безпеки України лінгвістична експертиза підтвердила, що у розповсюджуваних текстах містилися заклики до порушення територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні СБУ.

Наразі закарпатському інтернет-агітатору повідомили фігуранту про підозру за статтею про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі терміном від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без неї.

Нагадаємо, що нещодавно у місті Берегове Закарпатської області правоохоронці СБУ затримали трьох чоловіків, яких підозрюють в розклеюванні листівок із погрозами українцям угорського походження у місті Берегове на Закарпатті. Зокрема, як вдалось вставити оперативникам, діяли чоловіки на замовлення російських кураторів, адже на платіжну картку одного з фігурантів були перераховані кошти в російських рублях - близько $500 в доларовому еквіваленті.

Читайте також
Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото) Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото)
Оперативники Служби безпеки України припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та "ботоферми" в Одесі, яка поширювала фейкову інформацію серед населення та пропагувала сепаратизм.
СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині
Служба Безпеки України затримала декілька автобусів із 60-тьма "тітушками", які мали завдання створити "картинку для російських ЗМІ". Провокаторів вдалось затримати на Харківщині з боку Донецька, Дніпра та Полтави.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Loading...
Load next