Хотів перекинути мішок з гноєм: біля посольства Білорусі у Києві затримали активіста (фото)

Хотів перекинути мішок з гноєм: біля посольства Білорусі у Києві затримали активіста (фото)
У Києві біля огорожі посольства Білорусі затримали активіста Петра Маркелова, який намагався перекинути на територію установи мішок із гноєм.

Відомо, що таким чином чоловік намагався привернути увагу до подій у Білорусі, зокрема  до смерті політичного в'язня Вітольда Ашурка. Про це сам активіст вигукував, коли його затримували, повідомляє білоруське видання "Радыё Свабода".

Видання також зазначає, що “співробітники Національної гвардії жорстоко затримали активіста, повалили його на землю та надягли наручники. Один з гвардійців неодноразово кричав на Маркелова, що його депортують за порушення громадського порядку”.

У Білорусі вулицею Акрестіна пройшло 50 000 громадян. Це проти посольства та білоруської влади, а не проти України, — спробував пояснити правоохоронцям білоруський активіст.

Зазначимо, що Маркелов є активістом "Молодіжного блоку" та руху Legalize Belarus. На батьківщині його затримували щонайменше тричі. Тому упродовж декількох місяців він проживає в Україні.

Читайте також
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
В Одесі громадський активіст вимагав у жінки 80 тисяч гривень за "кришування" бізнесу (відео) В Одесі громадський активіст вимагав у жінки 80 тисяч гривень за "кришування" бізнесу (відео)
Правоохоронці затримали активіста та керівника громадської організації, який вимагав у жінки щомісячну плату - 80 тисяч гривень - за так зване "кришування" бізнесу.
Україна відреагувала на затримання Протасевича у Білорусі Україна відреагувала на затримання Протасевича у Білорусі
Україна вимагає негайного звільнення білоруського журналіста Романа Протасевича, і вважає його затримання в Мінську атакою на свободу слова з боку білоруської влади.
Loading...
Load next