Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі

Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.

Зокрема Лукашенко зазначив, що обговорив це питання з Путіним, нагадавши, що у "ЛНР" була заведена на Протасевича "справа", оскільки проросійські луганські бойовики звинувачують білоруського опозиційного журналіста та блогера в участі у боях на Донбасі за, що йому може загрожувати за "законами" самопроголошеного терористичного угрупування 15 років покарання.

Про це Лукашенко заявив під час наради на якій обговорювались питання щодо робочої поїздки в Сочі, повідомляє телеканал "Беларусь-1".

На Донбасі порушено кримінальну справу по цим персоналіям. Я нагадав президенту Путіну, що порушено кримінальну справу, і сказав, що якщо у них (у "слідчих" справи) будуть питання до них — ласкаво просимо до нас, будь ласка, ставте їм питання, тому що людей вони вбивали там, на Донбасі, - заявив Лукашенко.

Внаслідок цього самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив до Мінська терористів терористичного угрупування "ЛНР" для того, аби вони були присутні під час допиту Романа Протасевича нібито через його непідтверджену службу в добровольчому батальйоні "Азов". 

Нагадаємо, що 23 травня за наказом Лукашенка була здійснена вимушена посадка у Мінську літака авіакомпанії Ryanair, який прямував за рейсом "Афіни – Вільнюс". В той час на борту літака перебував колишній редактор опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич, якого згодом було затримано.

Зауважимо також, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що ситуація із вимушеною посадкою у Мінську літака авіакомпанії Ryanair має всі ознаки операції спецслужб Російської Федерації.

Читайте також
Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Loading...
Load next