З Конго через виверження вулкана евакуювали українських миротворців (відео)

З Конго через виверження вулкана евакуювали українських миротворців (відео)
Українських миротворців у Демократичній Республіці Конго довелось евакуювали через виверження вулкана Ньїрагонго. Вертолітний загін разом з озброєнням і військовою технікою був вивезений в безпечне місце.

Виверження розпочалось ввечері в суботу, 22 травня. У зв’язку з цим у провінції Північне Ківу евакуюють місцеве населення, а також українських миротворців та військову техніку зі складу контингенту ООН, повідомив у соціальній мережі Facebook 18 окремий вертолітний загін у ДР Конго.

Наразі відомо, що український вертолітний загін разом з озброєнням і військовою технікою був вивезений в безпечне місце.

Під час переміщення особовий склад діяв згідно з планом евакуації затвердженим вищим керівництвом ЗСУ. На даний час військовослужбовці у повному складі повернулися до базового табору, знаходяться в режимі чергування та очікують вказівок на випадок повторної евакуації, - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що востаннє вулкан Ньїрагонго прокидався у 2002 році. Тоді загинули 250 людей, а 120 000 – залишилися без даху над головою. Чергове виверження розпочалось 22 травня, однак вже 23 травня лава вулкана Ньірагонго підійшла до міжнародного аеропорту міста Гома. Місцева влада просить жителів евакуюватися, внаслідок цього тисячі людей тікають з Гоми, багато - до кордону з Руандою.

Місцеве населення покидає Східну частину ДР Конго. На кордоні з Руандою, - написав український миротворець Юрій Кульпа.

Читайте також
Обвалення ліфта з українцями в Польщі: деталі нещасного випадку Обвалення ліфта з українцями в Польщі: деталі нещасного випадку
У польському місті Лодзь внаслідок обриву ліфта двоє українців впали з 15 поверху. На місце події прибули медики, які евакуювали постраждалих українців і госпіталізували їх до лікарні.
Ситуація в аеропорту Кабула: з Афганістану хочуть евакуюватись 120 українців (відео) Ситуація в аеропорту Кабула: з Афганістану хочуть евакуюватись 120 українців (відео)
МЗС, посольства та причетні відомства наразі докладають максимальних зусиль, аби вирішити питання вильоту літака з українцями найближчим часом.
Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ
Українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною.
Loading...
Load next