"Включи гімн! На ніч включу": керівництво підбадьорювало прикордонників під час обстрілів Луганського загону у 2014 році (відео)

"Включи гімн! На ніч включу": керівництво підбадьорювало прикордонників під час обстрілів Луганського загону у 2014 році (відео)
Державна прикордонна служба України оприлюднила записи розмови своїх військовослужбовців під час оборони Луганського загону в червні 2014 року.

Із оприлюднених записів розмови стає відомо, що перші постріли в бік управління Луганського прикордонного загону пролунали 2 червня 2014 року о 4 годині ранку, однак оборона будівлі тривала аж до ночі наступної доби. В той час правоохоронні органи, державні установи та 170 прикордонників, які є у місті Луганськ вже були під контролем бойовиків, повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

170 прикордонників потрапили в облогу. Три сотні терористів атакували загін. Вони вели вогонь з дворів, дахів і навіть квартир багатоповерхівок Кварталу Мирний, - йдеться у повідомленні.

У час атаки трьох сотень терористів Луганський прикордонний загін був єдиним, хто на той момент дав відсіч проросійським бойовикам. Задля оборони міста та власних життів українські прикордонники були змушені економити набої і намагалися максимально влучно відбивати атаку.

Внаслідок обстрілів з боку проросійських терористів восьмеро охоронців кордону отримали поранення. Однак, на щастя під час короткотривалого припинення вогню важкопоранених українських прикордонників вдалося вивезти. Зауважимо, що прикордонники не залишали своїх позиції, допоки керівництво не віддало їм відповідного наказу.

Зокрема згодом проросійські бойовики повідомили, що внаслідок обстрілів з їхньої сторони тоді загинула 21 людина та ще 40 було поранено.

Пропонуємо вашій увазі унікальне відео перших днів червня 2014 року. Завдяки запису телефонних розмов ви зможете не лише побачити, а й почути, про що говорили прикордонники під акомпанемент ворожих обстрілів, - повідомляють у Держприкордонслужбі України.

 

 

Читайте також
Війна на Донбасі: російські бойовики поранили захисника України Війна на Донбасі: російські бойовики поранили захисника України
На Донбасі протягом минулої доби, 16 липня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Проте, з початку поточної доби було зафіксовано 5 порушень режиму тиші.
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Loading...
Load next