СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу

СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу
Правоохоронці СБУ запобігли ввезенню хімічної продукції на територію України, яка була вироблена на російському заводі, що внесений до обмежувального та економічного санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.

В Україну намагались незаконно ввезти понад 20 тонн етилового ефіру оцтової кислоти, виробленого на одному з російських підприємств. Однак це була вже не перша спроба зловмисників щодо незаконного ввезення хімічної продукції на територію України, повідомляє пресслужба СБУ.

Хімрозчинник організатори вже переправляли на адресу одного з вітчизняних підприємств у Луганській області. Під час перевірки оперативної інформації та митних документів правоохоронці встановили, що за останній місяць цей товар ділки вже намагалися ввезти в Україну. Він одразу був реекспортований назад до РФ, - повідомили у Службі безпеки України.

Після цього ділки знову спробували ввезти рідину, вказавши в документації інший завод-виробник - було вказано московське виробниче підприємство, на яке економічні та інші обмежувальні санкції РНБОУ не поширюються. Однак, і цього разу незаконну схему було викрито.

Зрештою правоохоронці вилучили цистерну з метилацетатом. Служба безпеки викрила оборудку спільно з Київською митницею Державної митної служби.

Читайте також
В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото) В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.
У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото) У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)
Діяльність черкаської ботоферми була спрямована на дестабілізацію ситуації в країні та поширення пропаганди. Також інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти України.
СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили факти цілеспрямованого розповсюдження російськими спецслужбами шкідливого програмного забезпечення.
Loading...
Load next