Закликала ввести війська РФ в Україну: на Київщині викрили проросійську пропагандистку

Закликала ввести війська РФ в Україну: на Київщині викрили проросійську пропагандистку
Служба безпеки України припинила діяльність антиукраїнської пропагандистки, яка закликала до введення військ РФ на територію України.

Жителька Київської області, публікувала в одній із популярних соціальних мереж антиукраїнські заклики, на яких виправдовувала і "легітимізувала" окупацію Криму та російську агресію на сході України, повідомляє пресслужба СБУ. 

Проросійська пропагандистка також регулярно розміщувала на міжнародних онлайн-платформах громадських ініціатив петиції із закликами до президента РФ - Володимира Путіна, ввести на територію України війська і приєднати південний схід України до Росії.

Крім того, жінка систематично поширювала публікації з пропагандистських російських інформаційних ресурсів та спільнот соціальних мереж. Матеріали дискредитували підрозділи Збройних Сил України у районі ООС і пропагували діяльність бойовиків терористів "ДНР", - повідомили у Службі безпеки України.

Відомо, що проросійськими настроями пропагандистка надихалась під час відвідування так званих "байкерських зльотів". Вони були організовані байкерським клубом "Нічні вовки" та його керівником, "другом Путіна", О. Залдостановим".

За інформацією української спецслужби, найближчим часом зловмисниця планувала проведення активної провокаційної кампанії у мережі Інтернет напередодні спільних військових навчань України і НАТО, - наголосили у СБУ.

Наразі триває досудове розслідування. Жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину за частиною 2 статті 109 - дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Пропагандистці загрожує покарання - обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також
В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото) В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.
СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу
Правоохоронці СБУ запобігли ввезенню хімічної продукції на територію України, яка була вироблена на російському заводі, що внесений до обмежувального та економічного санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.
У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото) У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)
Діяльність черкаської ботоферми була спрямована на дестабілізацію ситуації в країні та поширення пропаганди. Також інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next