СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України

СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили факти цілеспрямованого розповсюдження російськими спецслужбами шкідливого програмного забезпечення.

У Службі безпеки України повідомили про викриття та блокування кібератаки з боку російських спецслужб на комп’ютерні мережі органів державної влади, місцевого самоврядування та об'єктів критичної інфраструктури України, повідомляє пресслужба СБУ.

Кіберфахівці СБУ виявили факти цілеспрямованого розповсюдження спецслужбами РФ шкідливого програмного забезпечення. Замовники планували вразити комп'ютерні мережі органів державної влади, місцевого самоврядування та об'єктів критичної інфраструктури, - зазначають у СБУ.

Йдеться  масову розсилку електронних листів із підміною адреси відправника на початку червня 2021 року.

Повідомлення, зокрема, нібито від Управління патрульної поліції Києва містили шкідливі вкладення і були надіслані на адреси низки державних установ, - додали у пресслужбі.

Шкідливе програмне забезпечення, що містилося у цих листах, ініціює встановлення засобу віддаленого адміністрування на уражений комп’ютер, що дає можливість іноземній спецслужбі віддалено здійснювати повний контроль над ПК. Зокрема фахівцям вдалося встановити контрольно-командні сервери, які в тому числі перебувають на території Росії.

Кіберфахівці СБУ рекомендують терміново перевірити інформаційно-телекомунікаційні системи, щоб у разі потреби оперативно вжити заходів.

Нагадаємо, що нещодавно у соцмережах хакери надсилали українцям псевдолисти, ніби то від державних установ, в тому числі від патрульної поліції. Правоохоронці попередили, що це кібератака.

Читайте також
В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото) В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.
СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу
Правоохоронці СБУ запобігли ввезенню хімічної продукції на територію України, яка була вироблена на російському заводі, що внесений до обмежувального та економічного санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.
У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото) У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)
Діяльність черкаської ботоферми була спрямована на дестабілізацію ситуації в країні та поширення пропаганди. Також інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next