В Україну незаконно ввозили брендовий одяг під виглядом гуманітарної допомоги (фото)

В Україну незаконно ввозили брендовий одяг під виглядом гуманітарної допомоги (фото)
Брендовий одяг ввозили в Україну під виглядом гуманітарної допомоги для малозабезпечених сімей. Цим самим "перевізники" ухилялись від сплати податків, що призвело до недоотримання державою десятків мільйонів гривень.

За інформацією Київської прокуратури, організатори незаконної "схеми" зареєстрували у декількох країнах Західної Європи низку фіктивних фірм-донорів. Ці фірми нібито відправляли гуманітарну допомогу, а в Україні тим часом "перевізники" зареєстрували низку фіктивних благодійних організацій-отримувачів.

Під час переміщення товарів територією України учасники групи самовільно відкривали опломбовані митниками вантажівки, розвантажували нові речі (брендовий одяг, лікарські засоби тощо), дозавантажували вживаним одягом, щоб вага відповідала супровідним документам, після чого знов опломбовували підробленими митними пломбами, - повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

За приблизними підрахунками, внаслідок протиправних дій "перевізників" держава щомісяця недоотримувала митних платежів на десятки мільйонів гривень.

Внаслідок низки проведених обшуків правоохоронці вилучили понад 10 тонн брендових товарів, які були "не розмитнені у встановленому порядку, оригінали митних документів, печатки благодійних організацій та іноземних компаній".

Наразі триває досудове слідство.

Читайте також
Катували праскою: у Харкові троє чоловіків пограбували жінку (відео) Катували праскою: у Харкові троє чоловіків пограбували жінку (відео)
Правоохоронці під Києвом затримали трьох злочинців, які здійснювали жорстокі напади на будинки мешканців і на офісні приміщення, при цьому вимагали у людей гроші, зв‘язували та катували їх праскою.
У Києві на мосту поліцейські врятували одразу двох самогубців (відео) У Києві на мосту поліцейські врятували одразу двох самогубців (відео)
Один із чоловіків, який намагався вкоротити собі віку сидів за поручнями мосту, а інший самогубця вже встиг стрибнути у воду.
Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень
Аферист обікрав своїх жертв та їхніх родичів на понад 1,5 мільйоні гривень. Зловмисника через його дії суд засудив до шести років позбавлення волі.
Loading...
Load next