У Києві викрито «детективне агентство», у якому здійснювали незаконне стеження за громадянами

У Києві викрито «детективне агентство», у якому здійснювали незаконне стеження за громадянами

У Києві правоохоронці припинили діяльність фейкового «детективного агентства», так звані працівники якого за грошову винагороду здійснювали приховане стеження за громадянами України та продавали конфіденційну інформацію.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва викрито та припинено діяльність так званого «детективного агентства», учасники якого здійснювали протиправне стеження за громадянами з використанням спеціальних технічних засобів та незаконно збували інформацію з державних та правоохоронних баз даних (ч. 2 ст. 361-1, ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що фігуранти приховано стежили за людьми шляхом візуального спостереження та відслідкування маршрутів пересування.

До переліку послуг «агентства» також входило надання інформації з баз даних АРМОР, РАЦС, НАІС і АРКАН. Вартість такої «послуги» становила від 600 доларів.

За даними слідства, перевірку потрібних фізичних осіб за наявними базами даних за грошову винагороду здійснювали невстановлені особи, які зловживали своїм службовим становищем. Вони ж передавали отриману інформацію так званому детективу.

У межах розслідування правоохоронці провели низку обшуків, за результатами яких задокументували протиправну діяльність зловмисників. Одному з фігурантів оголошена підозра у скоєнні злочинів, передбачених наступними статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 27 (пособництво);
  • ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї);
  • ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані перехоплення або копіювання інформації, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, якщо це призвело до її витоку, вчинені особою, яка має право доступу до такої інформації).

Підозрюваному обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.

Нагадаємо, Німеччина продовжила статус захисту для українських біженців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Катували праскою: у Харкові троє чоловіків пограбували жінку (відео) Катували праскою: у Харкові троє чоловіків пограбували жінку (відео)
Правоохоронці під Києвом затримали трьох злочинців, які здійснювали жорстокі напади на будинки мешканців і на офісні приміщення, при цьому вимагали у людей гроші, зв‘язували та катували їх праскою.
В Україну незаконно ввозили брендовий одяг під виглядом гуманітарної допомоги (фото) В Україну незаконно ввозили брендовий одяг під виглядом гуманітарної допомоги (фото)
Брендовий одяг ввозили в Україну під виглядом гуманітарної допомоги для малозабезпечених сімей. Цим самим "перевізники" ухилялись від сплати податків, що призвело до недоотримання державою десятків мільйонів гривень.
Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень
Аферист обікрав своїх жертв та їхніх родичів на понад 1,5 мільйоні гривень. Зловмисника через його дії суд засудив до шести років позбавлення волі.
Loading...
Load next