У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор

У Данії вандали розмалювали пам'ятник Шевченкові у російський триколор
У місті Копенгаген невідомі осквернили пам'ятник українському письменнику та художнику Тарасу Шевченку. Його розмалювали у кольори прапора Російської Федерації - білий, синій та червоний.

Ймовірно, інцидент трапився в ніч на 21 червня — напередодні матчу збірних Росії та Данії. Кобзар був розфарбований у російський триколор, а на постаменті скульптури можна було побачити яскравий приклад російської пропаганди - "F*ck NATO" ("До біса НАТО") та "Krim = Rusland", що у перекладі з данської означає "Крим — це Росія".

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Посольство України в Данії.

Категорично засуджуємо цей прояв вандалізму та провокацію проти України. Цей ганебний випадок в черговий раз демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Жодної "громадянської" війни в Україні немає, а є лише злочинні дії Кремля, які переслідують все святе для кожного Українця у будь-якому куточку світу, - наголосили у посольстві.

У зв’язку з відвертим актом вандалізму та оскверненням пам'яті українського поета, посольство звернулося до правоохоронних органів Данії з закликом почати негайне розслідування і покарати винних.

Недругам України нагадуємо вкотре: Крим - це Україна, а український дух не зламати, - додали у посольстві.

Нагадаємо, що учора, 21 червня на чемпіонаті Європи з футболу, збірна Росії зазнали поразки від команди Данії з рахунком - 1:4. Внаслідок цього росіяни посіли останнє місце у своїй групі. На цьому їня участь на Євро-2020 - закінчилась.

Читайте також
Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму
Російські літаки "долітались" до Криму. Український суд за клопотанням прокуратури АР Криму та міста Севастополя арештував 12 літаків російського авіаперевізника який здійснював польоти до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".
Ексссуддю підозрюють у позбавленні прав автомайданівців Ексссуддю підозрюють у позбавленні прав автомайданівців
Він переслідував учасників Революції Гідності.
Loading...
Load next