Через аномальну спеку у Києві побили новий температурний рекорд (відео)

Через аномальну спеку у Києві побили новий температурний рекорд (відео)
Вже кілька днів триває екстремальна спека в Києві. Температура повітря сягає понад +30°С.

Внаслідок спеки у Києві учора, 23 червня, було побито температурний рекорд 1946 року – тоді 23 червня зафіксували +33 градуси. Та учора у столиці була зафіксована температура + 34°C. Про це повідомила синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала в ефірі телеканалу "Київ".

Однак, тим часом синоптики наголошують, що це не межа і вже сьогодні, 24 червня, у столиці очікується черговий рекорд - +35°C. Така ж ситуація має скластися у п'ятницю, 25 червня. Ймовірно, трохи знизить температуру дощ, який прогнозують у Києві вже цими вихідними.

Зокрема, через аномальну спеку дороги у Києві нагріваються до 50 градусів. Заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Густєлєв повідомив, що, "близько 70 одиниць спецтехніки проводять миття вулиць у проміжку з 23:00 до 6:00 години ранку, коли на них трафік найменший". Це потрібно для того аби остудити київські дороги.

Інтенсивний полив і миття не тільки змивають пил і бруд з доріг та запобігають передчасній деформації дорожнього покриття, а й зменшують кількість випарів від гарячого асфальту та концентрацію шкідливих речовин у повітрі, - заявив Густєлєв.

Нагадаємо, що на берег Хаджибейського лиману, що під Одесою, викинуло тисячі мертвих креветок. Шар мертвих ракоподібних у деяких місцях досягає 15 сантиметрів. Можливими причинами масового замору креветки можуть бути різке підвищення температури або ж забруднення води, спровоковане недавніми дощами на півдні. 

Читайте також
За день до літа: у Карпатах замело гору Піп Іван (фото) За день до літа: у Карпатах замело гору Піп Іван (фото)
У Карпатах у передостанній день весни, 30 травня, випав сніг. Зимові опади на гірських вершинах з'явилися через зниження температури там майже до нульового показника.
В Україні через грозу та вітер 80 населених пунктів залишились без електрики В Україні через грозу та вітер 80 населених пунктів залишились без електрики
Через сильні пориви вітру та грози без електроенергії в Україні залишилися 80 населених пунктів. Стосується це населених пунктів у Дніпропетровській, Кіровоградській, Донецькій, Київській та Сумській областях.
В Україні випав квітневий сніг (відео) В Україні випав квітневий сніг (відео)
Сьогодні, 26 квітня, на частині території України випав сніг.
Loading...
Load next