Шар сягає 15-ти сантиметрів: на Одещині тисячі мертвих креветок викинуло на берег (фото)

Шар сягає 15-ти сантиметрів: на Одещині тисячі мертвих креветок викинуло на берег (фото)
На берег Хаджибейського лиману, що під Одесою, викинуло тисячі мертвих креветок. Шар мертвих ракоподібних у деяких місцях досягає 15 сантиметрів.

Одеське узбережжя встелене тисячами трупів морських креветок. Місцеві публікують у соцмережах фото замору і повідомляють, що в деяких місцях шар креветок досягає 15 сантиметрів.

Екологи зазначають, що можливими причинами масового замору креветки можуть бути різке підвищення температури або ж забруднення води, спровоковане недавніми дощами на півдні.

Через теплу погоду і штиль цвітуть водорості. Вони споживають кисень і виділяють сірководень, який накопичується на дні. Через це креветки, що мешкають біля дна, і гинуть, - повідомила у коментарі виданню "УНН" начальник відділу іхтіології Чорноморського рибоохоронного патруля Ольга Рудей.

Зазначимо, що загибель риби та ракоподібних у цьому лимані відбувається кожного літа – екологи звинувачують в цьому явищі першу чергу також і скидання стоків до лиману. 

Нагадаємо, що біля берегів Одеси "цвіте" Чорне море. Мікроскопічні бактерії-водорості розмножилися у такій кількості, що пофарбували воду Чорного моря в яскравий зелений колір. Зрештою, мікроводорості flos-aquae можуть бути небезпечними, оскільки вони є джерелом нейротоксинів. 

Читайте також
"Цілив у дичину": на Одещині під час полювання чоловік застрелив свого приятеля (фото) "Цілив у дичину": на Одещині під час полювання чоловік застрелив свого приятеля (фото)
За трагічний випадок на полюванні чоловікові загрожує від трьох до п’яти років обмеження або позбавлення волі за вбивство, вчинене з необережності.
Вода зеленого кольору: біля берегів Одеси "цвіте" Чорне море (відео) Вода зеленого кольору: біля берегів Одеси "цвіте" Чорне море (відео)
Мікроскопічні бактерії-водорості розмножилися у такій кількості, що пофарбували воду Чорного моря в яскравий зелений колір.
В Одесі невідомий серед дня застрелив чоловіка: поліція розпочала операцію "Сирена" (відео) В Одесі невідомий серед дня застрелив чоловіка: поліція розпочала операцію "Сирена" (відео)
Загиблий був фігурантом кримінальної справи про вимагання. Вбивство на замовлення виконували представники злочинного угруповання.
Loading...
Load next