Застава у 443 мільйони: директора "Кузні на Рибальському" арештували на два місяці (фото)

Застава у 443 мільйони: директора "Кузні на Рибальському" арештували на два місяці (фото)
Директор "Кузні на Рибальському" Валерій Шандра - вже другий фігурант справи, якому обрали запобіжний захід. Зокрема, він разом Ігорем Павловським проходять у справі про закупівлю нібито неякісної техніки для ЗСУ.

Печерський суд учора, 7 липня, арештував голову "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру на 60 діб з можливістю вийти під заставу в розмірі 444 мільйони гривень. Чоловіка підозрюють у змові та організації поставок до армійських підрозділів у період 2016-2018 років військової техніки низької якості. Стосується це бойових катерів та автомобілів невідкладної медичної допомоги, які не відповідали встановленим вимогам та не можуть використовуватися у ЗСУ, повідомляє пресслужба ДБР.

У підсумку така схема завдала державі збитків на суму понад 475 млн гривень.

Проте, Олександр Турчинов назвав справу “Кузні на Рибальському” розправою над бойовим генералом та кораблебудівним підприємством, яке здатне випускати військові кораблі. Він також переконаний, що наразі в Україні відбувається реінкарнація режиму Януковича з його головними ознаками – це правовий нігілізм, свавілля правоохоронних органів, замовні справи й неправосудні рішення, повідомляє пресслужба "ЄС".

У Печерському суді відбувається замовлена владою, чинною Зе-командою, чинним президентом розправа над бойовим генералом Ігорем Павловським і керівником оборонно-промислового підприємства Валерієм Шандрою, - заявив Турчинов.

Він також наголосив, що генерал Павловський у 2014 році очолював оборону Маріуполя і зробив усе, щоб захистити стратегічне для України місто: "Перебуваючи на посаді заступника міністра оборони, він працював над тим, щоб наша армія, наші Збройні сили отримували нову військову техніку, нову зброю. Робив це чесно і професійно".

Читайте також
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Суд залишив Антоненка під цілодобовим домашнім арештом Суд залишив Антоненка під цілодобовим домашнім арештом
Захист музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка, якого обвинувачують у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, просив змінити йому запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання, однак суд все ж таки не задовольнив клопотання.
В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото) В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото)
Одеський суд арештував підозрювану у розбещенні неповнолітніх, яка під приводом індивідуальних занять із дошкільної підготовки, вчиняли над малолітніми дітьми сексуальне насильство. Жінка підбирала та змушувала діток до участі у сексуальних іграх зі своїм 57-річним чоловіком.
Loading...
Load next