САП оскаржила запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу

САП оскаржила запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу
Чаусу загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років. Раніше йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, однак САП вимагає посадити його у СІЗО.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила в суді запобіжний захід колишньому судді Миколі Чаусу. Про це повідомила в коментарі "Укрінформу" прессекретар САП Ольга Постолюк.

САП подала апеляційну скаргу на рішення ВАКС щодо обрання запобіжного заходу Чаусу. Просимо обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, - зазначила жінка.

Зокрема, прокурори вимагають помістити Чауса у СІЗО, якому 4 серпня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, що екссуддю Миколу Чауса, якого у квітні 2021 року на території Молдови викрала група невідомих озброєних в центрі Кишинева, учора, 30 липня, випадково виявили в одному із сіл на Вінниччині. Раніше його викрили на отриманні 150 тисяч доларів хабаря. Кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких він закопував у дворі власного будинку.

Згодом стало відомо, що Чауса привезли до Києва. Тоді ж детективи НАБУ поскаржилися, що співробітники СБУ не реагували на їхні законні вимоги й намагались втекти на автомобілі в якому в той час перебував екссуддя.

Читайте також
Українські держоргани причетні до викрадення Чауса, – генпрокурор Молдови Українські держоргани причетні до викрадення Чауса, – генпрокурор Молдови
У Молдові повідомляють, що вже визначили осіб причетних до викрадення судді. До цієї справи мають відношення одержавні структури України.
Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео) Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео)
Чаус перебуває в будівлі Служби безпеки України в Києві. Проте, детективи НАБУ поскаржилися, що співробітники СБУ не реагували на їхні законні вимоги й намагались втекти на автомобілі в якому в той час перебував екссуддя.
Судді Чаусу продовжили цілодобовий домашній арешт до 14 грудня Судді Чаусу продовжили цілодобовий домашній арешт до 14 грудня
Детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні "Феофанія" 3 серпня - йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Зараз Чаус перебуває під домашнім арештом в Україні.
Loading...
Load next