"Джокер" зламав сайт ВМС: хакер ДНР погрожував опублікувати дані учасників Sea Breeze-2021

"Джокер" зламав сайт ВМС: хакер ДНР погрожував опублікувати дані учасників Sea Breeze-2021
У Міністерстві оборони України уточнили, що жоден документ не було викрадено в результаті злому інформаційних систем ЗСУ.

Учора ввечері, 9 липня, перестав працювати сайт Військово-морських сил України. Після кібератаки на офіційний сайт ВМС зловмисник, який назвав себе "Джокер ДНР", опублікував частину документів і додав, що "це тільки початок". Він також розмістив фейкові повідомлення щодо військових навчань Sea Breeze-2021, повідомляє пресслужба Міноборони.

Так після хакерського зламу на сайті ВМС України було викладене повідомлення від "Джокера ДНР" та написане наступне: "Взял попользоваться вашим сайтом во время учений. Вдруг не все знают, кто на них приехал, так я списки выложу, всех участников «морского боя». Берите, пользуйтесь, унижайте, доминируйте, властвуйте… Ваш Джокер ДНР! Ах-ха-ха-ха-ха-ха….".

Внаслідок цієї кібератаки тимчасово припинив роботу сайт українського флоту. Оскільки хакер намагався отримати доступ до документів та йому, як зазначають у Міноборони, зробити так і не вдалось. Однак, так званий "Джокер ДНР" ймовірно розмістив у своєму Telegram-каналі нібито документи учасників міжнародних навчань зберігалися на хмарному сховищі. 

Також було розміщене посилання на файлообмінник з документами, серед яких списки з персональними даними військовослужбовців інших країн, що брали участь у навчаннях Sea Breeze-2021.

Зауважимо, що станом на 8:00, 10 липня, сайт ВМС України відновив свою роботу.

Читайте також
СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили факти цілеспрямованого розповсюдження російськими спецслужбами шкідливого програмного забезпечення.
Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі Російські військові обстріляли британський есмінець Defender в Чорному морі
Військовослужбовці Російської Федерації відкрили попереджувальний вогонь по британському судну у Чорному морі.
Обстріли британського Defender: РФ відкривала вогонь та вони були поза зоною досяжності есмінця (відео) Обстріли британського Defender: РФ відкривала вогонь та вони були поза зоною досяжності есмінця (відео)
Росія заявила про нібито порушення російського кордону у Чорному морі британським есмінцем Defender біля мису Фіолент. Внаслідок цього російські військовослужбовці відкрили попереджувальний вогонь по судну.
Loading...
Load next