СБУ викрила агентурну мережу ФСБ: причетні українські правоохоронці та чиновники (відео)

СБУ викрила агентурну мережу ФСБ: причетні українські правоохоронці та чиновники (відео)
Російську спецслужбу цікавила інформація про регіональні дані правоохоронних структур, військові підрозділи та органи місцевого самоврядування.

Співробітники контррозвідки, внутрішньої безпеки та слідчі СБУ викрили та припинили діяльність агентурної мережі ФСБ Російської Федерації, яка діяла на території Херсонської області. Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Організатором мережі був колишній співробітник регіонального управління СБУ. Він звільнився зі служби у 2014 році і під час виїзду до Російської Федерації був завербований співробітниками ФСБ РФ, - йдеться у повідомленні. 

На виконання завдань російської спецслужби чоловік створив розгалужену агентурно-інформаторську мережу, до якої залучив широке коло українських посадовців. Туди входили співробітник СБУ в Херсонській області, працівник місцевої прокуратури, співробітник поліції, посадовець Державної служби з надзвичайних ситуацій та колишній посадовець облдержадміністрації.

У СБУ з'ясували, хто був куратором мережі. Це кадровий офіцер ФСБ РФ Віталій Король. У 2015-2016 роках він перебував на окупованій частині Донецької області у складі ротаційної оперативної групи ФСБ під позивним "Мангуст".

Російську спецслужбу цікавила інформація з обмеженим доступом, яка стосувалася діяльності та особового складу регіонального управління СБУ, дані про регіональні правоохоронні структури, військові підрозділи та органи місцевого самоврядування, - повідомляють у СБУ. 

Правоохоронці затримали резидента ФСБ РФ та його агента, співробітника СБУ. Їм оголошено про підозру за частиною 2 статті 28 і частиною 1 статті 111 - державна зрада Кримінального кодексу. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. 

 

Читайте також
На Херсонщині СБУ викрила агента російської воєнної розвідки (відео) На Херсонщині СБУ викрила агента російської воєнної розвідки (відео)
Контррозвідка СБУ викрила російського шпигуна-пенсіонера Збройних сил СРСР. Він погодився на співпрацю зі спецслужбою РФ з ідеологічних міркувань.
Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ Хоче до України: скандальний репер Моргенштерн подав позов до суду на СБУ
Російський реп-виконавець Алішер Валєєв (Моргенштерн) подав до ОАСК позов на Службу безпеки України через внесення його до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці країни та заборону в’їзду на територію держави.
СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України СБУ заявила, що заблокувала кібератаку спецслужб Росії на органи влади України
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили факти цілеспрямованого розповсюдження російськими спецслужбами шкідливого програмного забезпечення.
Loading...
Load next