На Херсонщині СБУ викрила агента російської воєнної розвідки (відео)

На Херсонщині СБУ викрила агента російської воєнної розвідки (відео)
Контррозвідка СБУ викрила російського шпигуна-пенсіонера Збройних сил СРСР. Він погодився на співпрацю зі спецслужбою РФ з ідеологічних міркувань.

На Херсонщині затримано чоловіка, який підозрюється у державній зраді. Про це повідомили в СБУ та прокуратурі Херсонщини

Установлено, що 64-річний житель обласного центру, з метою надання допомоги РФ та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України, на шкоду обороноздатності та державній безпеці, здійснював збір та передачу інформації щодо суспільно-політичної ситуації в області, організації системи охорони об’єктів стратегічного значення, а також інформації необхідної для створення агентурної мережі та вербування агентів, - йдеться у повідомленні. 

У СБУ зазначають, що зловмисник погодився на співпрацю зі спецслужбою країни-агресора з ідеологічних міркувань. За завданням російських кураторів він:

  • збирав відомості про схему охорони та облаштування одного із стратегічних об’єктів критичної інфраструктури регіону;
  • ідентифіковував представників спеціальних служб України;
  • передавав дані про громадян, які могли б бути потенційними об’єктами для вербування.

 У ході обшуків за місцем мешкання правопорушника вилучили: засоби зв’язку, що використовувались для контактів з кураторами, переписку з інструкціями; зброю з набоями та вибухівку.

Прокуратура повідомляє, що чоловіку повідомили про підозру у державній зраді. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 2 млн 379 тис. грн.

 

Читайте також
СБУ викрила агентурну мережу ФСБ: причетні українські правоохоронці та чиновники (відео) СБУ викрила агентурну мережу ФСБ: причетні українські правоохоронці та чиновники (відео)
Російську спецслужбу цікавила інформація про регіональні дані правоохоронних структур, військові підрозділи та органи місцевого самоврядування.
Військова контррозвідка СБУ зірвала спецоперацію фсб із дискредитації ОБСЄ (відео) Військова контррозвідка СБУ зірвала спецоперацію фсб із дискредитації ОБСЄ (відео)
Таким чином, рф мала намір скомпрометувати Моніторингову місію ОБСЄ в Україні.
Loading...
Load next