Катування двох чоловіків на Житомирщині: до справи причетні поліцейські

Катування двох чоловіків на Житомирщині: до справи причетні поліцейські
Правоохоронців вимагали у двох чоловіків зізнатись у крадіжці авто. Вони били потерпілих руками й ногами у різні частини, примушували стояти на колінах.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо п'ятьох осіб, зокрема патрульних поліцейських, у справі про катування двох чоловіків на Житомирщині у січні 2021 року. Про це сьогодні, 26 липня повідомили в Офісі генпрокурора.

Чотирьох підозрюваних, зокрема одного патрульного, звинувачують у катуванні двох хлопців у місті Малин. Їм загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років.

Ще один поліцейський обвинувачується у введенні в оману уповноважених органів. Оскільки, він був свідком побиття, але заявив слідчому, що не бачив незаконних дій напарника. Йому загрожують виправні роботи до 2 років або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 2 років.

У січні цього року поблизу м. Малин, група осіб вимагала у двох юнаків визнати причетність до вчинення угону автомобіля одного з нападників. Вони спричиняли потерпілим удари руками та ногами в різні частини тіла, примушували їх стояти на колінах. До них приєднався патрульний поліцейський, який прибув на місце події, однак замість допомоги постраждалим, він вибіг з автомобіля, раптово дістав пістолет, перезарядив його та приставив до голови одного з чоловіків.

Вимагаючи отримання відомостей щодо угону автомобіля, поліцейський спустив гачок пістолету, після чого вдарив потерпілого рукояткою по голові, - повідомляють в Офісі генпрокурора. 

Нагадаємо, що катування двох хлопців сталося 14 січня цього року. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Денис Сєнік, керівник служби першої заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапарової. Він наголосив, що ця справа стосується його 18-річного племінника Арсена. 

За його словами, під час прогулянки до хлопця та його друга почали чіплятися приблизно десять невідомих людей — вони почали бити їх ногами та вимагати гроші. Зловмисники вимагали розповісти, де автомобіль "Мазда", який зник напередодні. 

Двоє правоохоронців забрали хлопців у місцевий відділок, де від них вимагали зізнатися в крадіжці автомобіля, а прохання подзвонити батькам відхиляли протягом декількох годин. 

Читайте також
Мітинги і заклик до захоплення влади: СБУ нейтралізувала антиукраїнське угрупування (фото) Мітинги і заклик до захоплення влади: СБУ нейтралізувала антиукраїнське угрупування (фото)
Зловмисники позиціювали себе як активісти громадського руху. Влаштовували мітинги та закликали до насильницької зміни конституційного ладу в Україні.
Вбив мати заради квартири: в Ірпені поліція затримала зловмисника Вбив мати заради квартири: в Ірпені поліція затримала зловмисника
Чоловік вбив рідну матір через гроші та документи на квартиру. Свою вину він визнає частково.
17-річний хлопець зґвалтував дитину та поділився відеоматеріалом з друзями 17-річний хлопець зґвалтував дитину та поділився відеоматеріалом з друзями
У Чернівецькій області хлопець отримав 6 років позбавлення волі за зґвалтування малолітньої дитини.
Loading...
Load next