Дитина за $60 тисяч: СБУ викрила схему продажу немовлят за кордон

Дитина за $60 тисяч: СБУ викрила схему продажу немовлят за кордон
На Харківщині СБУ викрила незаконну схему. Зловмисники продавали іноземцям немовлят.

У Харківській області Служба безпеки України викрила міжрегіональну групу зловмисників, які налагодили схему "постачання" іноземцям немовлят начебто у межах програми сурогатного материнства. Про це повідомили на сайті СБУ. 

У СБУ зазначили, що до складу організованої групи входили мешканці Харківщини та Київщини. Зокрема – керівники одного зі столичних центрів репродуктивної медицини.

Все починалося з того, зловмисники допомагали іноземцям оформити фіктивний шлюб з громадянками України. Згодом "свої" медики офіційно засвідчували "безпліддя" дружини, що є підставою для використання допоміжних репродуктивних технологій.

Потім шукали кандидаток на сурогатне материнство. Як тільки жінка народжувала дитину, фіктивний шлюб розривали. В той час іноземець формально отримував право на вивезення дитини за кордон.

"Власна" дитина з повним пакетом підроблених офіційних документів обходилася замовникові у 60 тис. доларів, - повідомляють у СБУ.

До того ж СБУ задокументувала факт недбалого ставлення медичних працівників центру до своїх обов’язків. Це призвело до смерті новонароджених.

У межах кримінального провадження проведено обшуки у центрі репродуктивної медицини та за місцем фактичного проживання учасників схеми. 

Зловмисникам вже повідомили про підозру за статтями про неналежне виконання професійних обов'язків та службове підроблення. Наразі тривають слідчо-оперативні дії, а слідчі встановлюють усіх причетних до схеми до торгівлі людьми.

Читайте також
Поліція встановила особу, яка вбила шестирічну дівчинку під Харковом Поліція встановила особу, яка вбила шестирічну дівчинку під Харковом
Вбивцею виявився 13-річний хлопець, який мешкає з мамою по сусідству. 
СБУ ліквідувала осередок "ІДІЛ" у Києві, серед учасників - п'ятеро громадян РФ (ФОТО) СБУ ліквідувала осередок "ІДІЛ" у Києві, серед учасників - п'ятеро громадян РФ (ФОТО)
Заходи із викриття та документування правопорушень проводили співробітники СБУ в м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.
Loading...
Load next