У Росії проти олігарха Коломойського порушили кримінальну справу

У Росії проти олігарха Коломойського порушили кримінальну справу
Українського олігарха і політика Ігоря Коломойського підозрюють у привласнення нафти вартістю на чотири мільярди доларів й створенні злочинної банди, яка її крала.

В Російській Федерації порушили кримінальну справу проти українського олігарха Ігоря Коломойського.  Зокрема, йдеться про махінації, які проводились у фірмі "Татнефть", яка брала участь у створенні української компанії "Укртатнафта". В той час, за даними російських слідчих, Коломойський і його "соратники" збагатилися на 4 мільярди доларів.

 Про це повідомляється у Telegram-каналі Baza.

На думку слідства, в грудні 2006 року Коломойський разом з іншими великими українськими підприємцями - Геннадієм Боголюбовим, Олександром Ярославським і Павлом Овчаренко створили злочинне співтовариство, щоб красти нафту, - йдеться у повдомленні.

Так, компанія "Укртатнафта" отримала нафту в великих обсягах, а потім "банда Коломойського" відсторонила від роботи менеджерів і акціонерів з боку Татарстану. Проте, нафту вони ж залишили собі й цим самим "заробили" чотири мільярди доларів.

Зокрема, 27 липня цього року Головне управління МВС у Республіці Татарстан порушило кримінальну справу проти Коломойського та його прибічників за статтею про організацію злочинного співтовариства. Внаслідок цього українському олігарху може загрожувати до 20 років ув'язнення.

Проте, зауважимо, що наразі на офіційному сайті татарстанського МВС інформації про відкриття кримінальної справи не публікували.

Читайте також
Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео) Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)
Окрім цього було виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про порушення направлені до органів державного нагляду, призначені службові перевірки.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next