Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)

Пальне з російських танкерів: ДБР викрило схему контрабанди в портах Одеси (відео)
Окрім цього було виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про порушення направлені до органів державного нагляду, призначені службові перевірки.

Державне бюро розслідувань викрило масштабну контрабандну схему ввезення російського пального через порти Одеської області. Слідчі вважають, що контрабандистам сприяли працівники Одеської митниці, повідомила пресслужба бюро.

Згідно з оперативними даними, вантажні кораблі під українським прапором, які нібито здійснювали комерційні рейси в порти Румунії, Туреччини та Болгарії, відключали "маячки" і в певній акваторії приймали нафтопродукти з російських танкерів.

Згодом вже завантажені пальним кораблі поверталися на затверджений маршрут та знову з’являлись на радарах.

Після прибуття до румунських, турецьких та болгарських портів судна поверталися в Україну. Для розмитнення пального організатори підробляли документацію, в якій вказували іншу країну походження продукції, оскільки при офіційній закупівлі пального у резидентів РФ до імпортера застосовуються додаткові заходи контролю органами митниці та ДПС. А також для мінімізації податків занижували обсяги ввезеного пального, - наголошують у ДБР.

Відомо, що з початку 2021 року ці судна ввезли легально 27 тисяч тонн нафтопродуктів, що, за оцінкою слідства, є третиною від реально імпортованого палива.

 

Читайте також
В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку
На знеструмленому судні Throrn1 поблизу берегів Африки знаходяться 11 членів екіпажу, серед яких 10 - українці.
Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму Нідерланди звинуватили РФ в атаках на свій фрегат біля Криму
Російські винищувачі створили небезпечну ситуацію біля фрегата ВМС Нідерландів "Evertsen". Інцидент стався в Чорному морі на південний схід від тимчасово окупованого Криму.
Ігнорували сигнали "SOS": кораблі РФ не допомогли українському судну, яке зазнало аварії у Чорному морі Ігнорували сигнали "SOS": кораблі РФ не допомогли українському судну, яке зазнало аварії у Чорному морі
Поширена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовецькому судну ОД-2592, є черговим інформаційним заходом Росії.
Loading...
Load next