Негода у Кам’янець-Подільському: буревій зірвав дах фортеці і пошкодив корпус (фото)

Негода у Кам’янець-Подільському: буревій зірвав дах фортеці і пошкодив корпус (фото)
У наслідок пошкодженої покрівлі намокли експонати музею. Працівники музею та рятувальники працюють над ліквідацією наслідків.

У ніч з 5 на 6 серпня, на Поділлі, внаслідок буревію пошкоджено споруди Камянець-Подільського замку. Шквальний вітер зірвав дах вежі XV століття і пошкодив покриття корпусу.

Про це повідомили у ДСНС Хмельницької області.

Вночі 5 серпня на території Кам’янець-Подільського району різке погіршення погодних умов супроводжувалося сильними поривами вітру (понад 20 м/с) та заливним дощем. Внаслідок негоди на території району було повалено більше сотні дерев, зірвано дахи з 5 будинків та приватних споруд, а також пошкоджено дах на південній брамі Кам’янець-Подільської фортеці, - йдеться у повідомленні. 

 

Директор Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександр Заремба повідомив, що буревій зірвав накриття башти Ласької.

Дерев'яні конструкції накриття віднесли більше ніж на 25 метрів і кинуло на дах пристінного корпусу пошкодивши і його дах. Вночі працівники фондів музею, сектору старий замок та інших відділів евакуювали експонати щоб уберегти їх від замокання. Вже працюємо над ліквідацією наслідків, - заявив він. 

Для того, щоб вберегти експонати від намокання, працівники музею переносили фонди в інші приміщення. Разом з рятувальниками вони працюють над ліквідацією наслідків.

Зазначимо, Ласька вежа – фортечна вежа Старого замку у місті Кам'янець-Подільський. Її збудували у другій половині XV століття з південної частини замкового муру, звідки наступали татари. У XVI століття провели її реконструкцію. 

Читайте також
Злива з градом і затоплені вулиці: у Києві пройшов потужний ураган (відео) Злива з градом і затоплені вулиці: у Києві пройшов потужний ураган (відео)
У Києві зачинили перший вестибюль станції метро "Героїв Дніпра" через зливу, яка вирувала столицею.
Київ знову накрила гроза: через негоду у столиці загорілась будівля (відео) Київ знову накрила гроза: через негоду у столиці загорілась будівля (відео)
Рясні дощі з грозами 30 серпня спостерігались в декількох районах Києва - злива накрила центр столиці, і під ударом опинилися Хрещатик і НСК "Олімпійський".
Loading...
Load next