На Тернопільщині стався землетрус: місцеві мешканці поділилися враженнями (відео)

На Тернопільщині стався землетрус: місцеві мешканці поділилися враженнями (відео)
За попередньою інформацією землетрус трапився на глибині близько 6 кілометрів. Епіцентр землетрусу припав на Чортківський район, що на Тернопільщині.

У Тернопільській області, зранку 23 вересня, трапився землетрус магнітудою 4,4 бала - епіцентр землетрусу був неподалік Чорткова на глибині 60 км, але люди відчували поштовхи у радіусі 100 кілометрів. Місцеві мешканці у соціальних мережах пишуть, що кілька секунд, поки трусило, їм було страшно й це нагадувало "ніби щось хотіло вилізти з глибин", або ж "щось велике наближалося до Землі". Такі незвичні для українців звуки, неабияк налякали людей. Про це повідомили на Facebook-сторінці "Підслухано у Чорткові".

За класифікацією землетрус такою амплітудою відноситься до помірних та відчувається людьми всередині приміщення: "Предмети, які висять, сильно коливаються. Картини зрушуються з місця. Відчутні коливання подібні з коливаннями, утвореними падінням тяжких предметів усередині будівлі". Так, за словами місцевих жителів, звуки землетрусу нагадували вибухи або сильний грім. 

На щастя, ніяких руйнувань чи шкоди поштовхи не завдали, оскільки інформації про постраждалих або руйнування внаслідок землетрусу не надходило.

На кадрах видно тремтіння будинків та землі.

Відомо, що на Тернопільщині також реєстрували землетруси магнітудою 2,0 23 квітня 2020 року та 28 травня 2019 року - цей землетрус був значно потужнішим. Окрім цього, за даними Volcano Discovery, у світі 23 вересня 2021 року, до 10-ї ранку за Києвом, сталося 37 землетрусів - один із них у Тернопільській області.

Нагадаємо, що 23 вересня, близько 06:30 на Тернопільщині стався землетрус. Сила поштовхів становила до 4,4 бала за шкалою Ріхтера. Найбільш відчутними поштовхи були у Чортківському районі, частково у Тернопільському районі та у самому Тернополі. Коливання подібні до тих, які утворені унаслідок падіння важких предметів усередині будівлі.

Читайте також
У Кривому Розі зареєстровано землетрус магнітудою 3,3 У Кривому Розі зареєстровано землетрус магнітудою 3,3
Руйнувань чи постраждалих осіб не виявили.
В Україні стався землетрус В Україні стався землетрус
Інформації про руйнування не надходило. За класифікацією землетрус відноситься до ледь відчутних.
Нардеп-втікач Козак заплатив 1,3 мільйона за оренду житла у Білорусі Нардеп-втікач Козак заплатив 1,3 мільйона за оренду житла у Білорусі
Проросійський нардеп Тарас Козак, який підозрюється в держзраді, 31 травня заплатив у Білорусі за оренду житла 1,3 мільйона гривень.
Loading...
Load next