На Тернопільщині зафіксували землетрус силою 4,4 бала

На Тернопільщині зафіксували землетрус силою 4,4 бала
За класифікацією землетрус відноситься до помірних, відчувається людьми всередині приміщення.

Сьогодні, 23 вересня  близько 06:30 на Тернопільщині стався землетрус. Сила поштовхів становила до 4,4 бала за шкалою Ріхтера.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій та Головному центрі спеціального контролю.

23 вересня, о 06:18 на території Тернопільської області відбувся незначний землетрус, з епіцентром у Чортківському районі. Сила поштовхів – до 4,4 бала за шкалою Ріхтера, без негативних наслідків.

Підземні поштовхи були найбільше відчутні у Чортківському районі, частково у Тернопільському районі та в м. Тернопіль, - йдеться у повідомленні. 

Землетрус класифікували як помірний — відчувається людьми у всередині приміщень, предмети, які висять, сильно коливаються, а картини зрушуються з місця. Коливання подібні до тих, які утворені унаслідок падіння важких предметів усередині будівлі.

Експерти зазначають, що на території Тернопільської області останні землетруси фіксували 23 квітня 2020 року та 28 травня 2019 року магнітудою 2 бали. Цей землетрус був значно потужнішим.

Читайте також
Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео) Україна відправила два літаки в Туреччину для ліквідації лісових пожеж (відео)
Внаслідок лісових пожеж у Туреччині загинуло чотири особи та ще 183 особи постраждало.
На честь українського вченого-винахідника Х-променів Івана Пулюя назвали планету На честь українського вченого-винахідника Х-променів Івана Пулюя назвали планету
Іменем визначного українського фізика та винахідника Х-променів родом з Тернопільщини Івана Пулюя назвали малу планету.
На Тернопільщині знайшли поховання, якому 5 тисяч років На Тернопільщині знайшли поховання, якому 5 тисяч років
Давні артефакти, яким не менш як 5 тисяч років, виявили археологи у розкопаній у полі кам’яній гробниці-саркофазі.
Loading...
Load next