У Чорному морі затонуло судно Vera Su з отруйними хімікатами (відео)

У Чорному морі затонуло судно Vera Su з отруйними хімікатами (відео)
Аварія суховантажу може загрожувати екологічною катастрофою заповіднику Каліакра, де мешкають багато видів морських тварин, що знаходяться під загрозою зникнення.

У Чорному морі біля узбережжя Болгарії затонуло судно з отруйним вантажем. Турецьке судно "Vera Su", на борту якого був небезпечний вантаж, налетіло на скелі і затонуло. За інформацією видання Euractiv, на борту судна знаходяться близько 3 тисячі тонн карбаміду, який при потраплянні у воду у високій концентрації викликає швидке цвітіння фітопланктону, що виробляє небезпечний токсин.

Відомо, що судно більше не можна врятувати, а тільки вжити заходів з видалення затонулого майна. 

Моторний відсік вантажного корабля затоплений. У корпусі судна є дірки. Судно не можна врятувати, а тільки вжити заходів з видалення затонулого майна, — повідомив капітан Венцислав Іванов, виконавчий директор Болгарської морської адміністрації.

Зокрема, влада Болгарії сподівається увійти у вантажний відсік, щоб видалити карбамід. Однак через несприятливі погодні умови операція ускладнюється. Проте, затонулий корабель вже оглянули водолази та виявили, що воно застрягло на морському дні і його майже неможливо зрушити з місця.

Зауважимо, що корабель застряг на кам'янистому березі 20 вересня в гарну погоду. За версією влади, черговий член екіпажу заснув. Протягом шести днів не проводилося ніяких рятувальних операцій, попри небезпеку для навколишнього середовища.

 

Loading...
Load next