Розмінування Чорного моря є спільним інтересом чотирьох країн – Резніков

Розмінування Чорного моря є спільним інтересом чотирьох країн – Резніков

Проведення робіт із розмінування акваторії Чорного моря є спільним викликом для України, Болгарії, Румунії та Туреччини.

Про це під час спільного брифінгу міністрів оборони України та Болгарії в Одесі заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Резніков зазначив, що під час зустрічі з міністром оборони Болгарії Тодором Тагаревим вони обговорювали можливості майбутніх проєктів з розмінування акваторії Чорного моря із застосуванням сил та засобів, які є сьогодні в Болгарії та в України.

Ми багато говорили про перспективи, тому що наш спільний інтерес, як мінімум чотирьох країн - це Україна, Болгарія, Румунія, Туреччина щодо безпеки Чорного моря, тому що це питання спільного майбутнього. Це питання свободи судноплавства, це питання взаємодії країн-сусідів для того, щоб забезпечити цивілізований світ можливостями, які сьогодні всі чотири країни продукують, - заявив Резніков.

Міністр нагадав, що Україна вже отримала два мінних тральщики від Британії, на яких під прапором України команди проходять навчання. Після перемоги, згідно з конвенцією Монтре, кораблі зможуть повернутися до Чорного моря.

Відповідно, пан міністр теж сказав, що в них такі ж плани розвитку, і в них є міні-тральщики. Ми започаткуємо тут вже взаємодію побудови спільного зусилля чотирьох країн, - повідомив Резніков.

Своєю чергою міністр оборони Болгарії Теодор Тагарев зазначив, що розмінування – це тривале завдання болгарських військо-морських сіл у межах територіальних вод республіки Болгарія.

Нині ми обговорюємо потребу посилення співпраці між державами, і яким чином після закінчення війни ми переконаємося у тому, що основні шляхи морського сполучення чисті від мін і безпечні. Також обговорюємо і яким чином ми можемо працювати у цьому напрямку, - розказав Тагарев.

Нагадаємо, Новий посол Франції звернувся до українців

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео) Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео)
Затриманий у столиці 55-річний іноземець виявився розшукуваним Інтерполом наркобароном Евеліном Баневим-Брендо. В Італії та Румунії йому загрожує покарання у вигляді 20 і 10,5 років за ґратами за незаконний обіг наркотиків.
Loading...
Load next